OPGELET: wegens onderhoud aan onze shop kunnen bestellingen pas worden verzonden vanaf 25/01/2024

 

Favorieten

Mijn account

Winkelmand

 

Maak je keuze tussen volgende onderwerpen

Veelgestelde vragen Juwelen
 1. Bewaar uw juwelen niet in vochtige ruimten, zoals bv. de badkamer.
 2. Draag uw juwelen nooit als u zwaar werk moet doen. 
 3. Draag uw juwelen nooit als u schoonmaakt.  
 4. Bewaar uw juwelen altijd apart, zo vermijdt u krassen.
 5. Doe je juwelen uit bij het handen wassen.
 1. Maak een sopje van lauw water en zachte zeep en wacht een kwartiertje.
 2. Gebruik een oude tandenborstel (liefst een elektrisch exemplaar) om zeepsop op het juweel aan te brengen en te reinigen. Concentreer u vooral op de onderzijde van het juweel waar de zettingen rond de stenen zitten.
 3. Spoel het juweel grondig om alle zeep en vuil te verwijderen. Droog vervolgens bij voorkeur met een zachte doek.
 4. Als je een product gebruikt, bv. Silver Clean, laat dan je juweel zeker niet langer dan enkele seconden in het product! Spoel zeer goed na met overvloedig water. Opgelet, deze producten vervliegen en werken niet meer na een bepaalde tijd!
 5. Pas steeds op met stenen die gekleefd zijn, door water en zeker door andere producten lost de lijm en kunnen de stenen er uitvallen!
 6. TIP: om de steentjes of Swarovski Elements te beschermen tegen verlies, kan U er altijd een dun laagje doorschijnende nagellak op leggen. Dit verandert niets aan de schittering en beschermt de steentjes. Om de 3 maanden deze behandeling herhalen. Verwijder eerst de resten met nagellakremover zonder aceton en breng een nieuw laagje aan.
 7. Kuis geen parels op, enkel een beetje lauw water gebruiken!
 8. Zorg dat je geen bodysprays, haarlak of parfum op je juwelen spuit! Parfumeer enkel je schouders en laat eerst drogen voor je juweel aandoet.

Ja, maar bij beschadiging door de klant zelf, telt deze garantie niet. De garantie telt ook niet op het verlies van stenen of het verlies van het juweel zelf. Mochten de stenen in het onwaarschijnlijk geval binnen de periode van 1 maand eruit vallen, zonder dat de klant het juweel verkeerd behandeld heeft, is er wel garantie op de stenen. Na deze periode kost een klein swarovski element of steentje kleven vanaf €2,50 per stuk en een gezet zirconiumsteentje vanaf €12,50 per stuk!

Zelf als het juweel niet meer onder garantie valt, kunnen wij het waarschijnlijk nog herstellen, kom even langs hiervoor in de winkel.

Kom gerust naar de winkel en wij nemen vrijblijvend uw maat op! Opgelet, deze maten zijn enkel bruikbaar in onze filialen! Weet U toch de maat (er zijn veel verschillende soorten maten, die niet gangbaar zijn bij Choice Juwelen), dan is het Choice team wel in staat om die om te zetten naar onze maten!

Als u iemand met een ring wil verrassen, neem dan een ring die hem of haar past en teken -door de binnenkant van de ring te volgen- op een papiertje en breng dit mee! Het Choice team doet de rest.

De dikte van uw vinger kan gedurende de dag kan variëren en je vingers zijn meestal in de zomer, bij warmte, ook veel dikker! Als algemene regel geldt dat de maatring niet te strak maar ook niet te los rond uw vinger mag zitten, maar dat is een persoonlijke voorkeur!

Al onze zilveren juwelen worden gemaakt van hoogwaardig zuiverst mogelijk zilver. Ons zilver bevat ook geen nikkel! Onze zilveren juwelen worden bijna altijd gerhodineerd.

Rhodium is een edelmetaal dat wordt gebruikt ter vervanging van nikkel om oxidatie en het zwart worden van uw zilveren juwelen tegen te gaan.
Rhodineren wil zeggen dat het zilver elektrolytisch bedekt wordt met een laagje rhodium, dit is dezelfde techniek die gebruikt wordt bij het vervaardigen van wit gouden juwelen (wit goud is geel goud met een laag rhodium of een mengeling van geel goud met palladium). Dit laagje kan gaan van 1 tot en met 10 micron, wat varieert bij elk juweel. Hoe meer micron, hoe dikker de laag rhodium en hoe langer je juweel mooi zal blijven. Wil je na verloop van tijd je juweel terug extra laten schitteren, kan het juweel terug steeds gerodineerd worden.

Veel personen hebben een nikkelallergie: wat betekent dat ze niet tegen nikkel op hun lichaam kunnen. Het wordt ook wel ‘contact-allergie’ genoemd: ze krijgen bijvoorbeeld uitslag op hun huid als ze een ketting dragen waar het metaal in zit. Het dragen van nikkel door het lichaam: bv. gaatjes in het oor, is veel ingrijpender en kan voor zware nikkel allergieën zorgen. Eenmaal een allergie, blijf je daar heel je leven gevoelig voor. Een nikkelallergie bouw je op… Het is dus mogelijk dat je jaren geen last hebt gehad en dan op éénmaal allergisch wordt en spijtig genoeg blijft! Wees dus steeds voorzichtig met het kopen van juwelen. Bij Choice juwelen zijn bijna al de juwelen nikkelvrij (behalve chirurgisch staal).

Het is nog belangrijker dat bij het prikken van de oorbelletjes, geen nikkelhoudende juwelen gepiercet of geprikt worden. Pas dus steeds op en laat je niet verleiden door de prijs, want de gevolgen zijn voor het leven!

Nikkelvrije juwelen zijn vervaardigd met een legering van metalen verguld met een laagje zilver of ander materiaal zonder nikkel. Deze laag kan er na verloop van tijd afslijten, wees daarom steeds voorzichtig bij het dragen van je juwelen.

De mate waarin een juweel verkleurt of zwart wordt hangt af van je huid. De mate waarin het juweel reageert hangt af van uw voeding, alcoholgebruik en of u medicijnen inneemt. Deze beïnvloeden de zuurtegraad van de huid waardoor er een reactie ontstaat. Transpiratie heeft hier ook een effect op.

Enkele tips:

 • Doe je juwelen uit wanneer je hevig transpireert bv. bij ziekte (koorts) of sporten.
 • Doe je juwelen uit voor het zwemmen (zwembad of zee) of bij het schoonmaken. Schoonmaakmiddelen zijn zeer slecht.
 • Doe je juwelen pas aan nadat je make-up, parfum, haarspray of andere schoonheidsproducten hebt gebruikt.
 • Vermijdt bij zilveren juwelen materialen waar zwavel in voorkomt, zodat ze niet zwart worden.
  • wol, rubber, elastiek, eieren, sommige parfums, uien en producten met chloor

Bij Choice juwelen gebruiken we een zeer dikke slijtvaste laag 18kt goud en is de kans klein dat deze er af slijt. Als je de kleur echter met zekerheid levenslang wil behouden, is het aangeraden om er een beetje voorzichtig mee om te springen.

Bij gebruik van bepaalde medicatie kan het zijn dat het verguldsel aangetast wordt of zwart uitslaat en dit omdat deze medicijnen stoffen afgeven in het zweet, die het juweel aantasten!

Ja dat kan, maar bij Choice juwelen is de kans zeer klein, daar wij het zuiverst mogelijke zilver gebruiken.

Bij gebruik van bepaalde  medicatie kan het zijn dat zilver, zwart uitslaat en dit omdat deze medicijnen stoffen afgeven in het zweet, die zilver aantasten!

Ja maar enkel juwelen, die bij Choice gekocht werden.

Ja dat kan, op vertoon van Uw kasticket, binnen de periode van 1 maand.

Uiteraard is het vanzelfsprekend dat gedragen juwelen niet geruild kunnen worden.

Om hygiënische redenen kunnen piercings en oorbellen niet geruild worden, denk dus goed na over welke maat je nodig hebt en bespreek dit met ons Choice team.

In de winkel kunnen onder bepaalde voorwaarden oorbellen wel geruild worden !

Ja dat dat kan, indien de juwelen bij ons gekocht zijn, kunnen wij dit zeker en vragen wij een gunsttarief.

Juwelen die niet bij ons gekocht werden kunnen wij ook herstellen.

Ja dat kan, U kan opteren voor rijgen of knopen.

Ja dat kan, wij doen ook ter plaatse kleine herstellingen, grotere herstellingen worden doorgegeven aan onze goudsmid. Voor grotere herstellingen geven wij U eerst een prijsofferte.

Collectie Lucas Blaton

Lucas Blaton is een Belgische ontwerper, hij werkt met sobere materialen en maakt alles met de hand.

Het materiaal dat hij het meeste gebruikt voor zijn creaties is aluminium, gecombineerd met andere natuurlijke materialen .

Zijn ontwerpen zijn zeer éénvoudig en tijdloos!

Collectie Eduardo

Eduardo is een Spaanse ontwerper die, samen met zijn echtgenote, mooie stijlvolle collecties ontwerpt. Zij maken alles met de hand.

Het materiaal dat zij het meest gebruiken zijn echte stenen met andere natuurlijke materialen.

Hun ontwerpen zijn steeds stijlvol met een tikkeltje glamour!

Deze collectie, kan U in België enkel bij Choice juwelen verkrijgen.

Collecte Synea, made with Swarovski Elements

Synea is een ontwerpster uit Menorca die zeer mooie, klassieke collecties ontwerpt.

De steentjes  zijn vervaardigd met Swarovski Elements, en worden door Synea met de hand verwerkt.

De collecties zijn zeer verfijnd, en perfect afgewerkt.

Deze collectie, kan U in België enkel bij Choice juwelen verkrijgen.

Catherine Bijoux , made with Swarovski Elements

Catherine is een Griekse ontwerpster, die zeer verfijnde collecties ontwerpt.

De steentjes die zij gebruikt zijn vervaardigd door Swarovski Elements en worden door Catherine met de hand verwerkt.

De collecties zijn zeer vrouwelijk en erg origineel.

Deze collectie, kan U in België enkel bij Choice juwelen verkrijgen.

Madreperla

Madreperla is een fabrikant van parels op het eiland Mallorca.

Zijn staan bekend als de beste producent ter wereld, van mooie kwaliteitsvolle immitatieparels.

In de collecties vind je zowel, de klassieke parelvorm als de gedurfde kleurvolle barokparels terug.

Ieder jaar komen er nieuwe trendy kleuren en vormen bij.

Madreperla kan je over heel de wereld verkrijgen, maar Choice ontwerpt steeds  samen met de designer van Madreperla speciale collecties die enkel bij Choice te verkrijgen zijn.

Morellato

Morellato is het grootste merk in Italië ,en staat bekend  voor haar kwaliteitsvolle juwelen. De standingvolle modelletjes zijn vervaardigd uit staal en blijven mooi. De modelletjes zijn gedurfd, maar toch sober. Een perfecte symbiose tussen stijl en elegantie.

De juwelen van Morellato zijn ook hypoallergeen, dwz anti-allergisch.

Vele sterren over heel de wereld dragen de collectie!

Just Cavalli

Justcavalli is een begrip in Italië. De collecties zijn chique sportief en zeer trendy, met een knipoog naar de glamourwereld.

Prints worden vaak ontleend aan hun kledingcollecties, waarin dierenthema’s een hot item vormen.

Zamarindo

Zamarindo is een ontwerpster uit Spanje, die zeer mooie, originele en soms gedurfde collecties ontwerpt.

De kwaliteitsvolle stenen worden door Zamarindo met de hand verwerkt. De collecties zijn chique sportief, en zeer trendy.

Deze collectie kan U in België enkel bij Choice juwelen verkrijgen.

Uurwerkmerken :

Versus

Olympic

Vendoux

Davis

Ja , wij vervangen uurwerkbandjes gratis bij de aankoop van een uurwerkbandje.

Kom maar eens vrijblijvend kijken, wij hebben heel veel maten en modelletjes  in voorraad.

Choice juwelen heeft ook bijna alle batterijen in voorraad en vervangt deze in uurwerken, wekkers, afstandsbedieningen, thermometers etc…  De meeste batterijen kosten € 7,50  plaatsing inbegrepen.

Wanneer moeten wij onze trouwringen best bestellen?

Bij voorkeur dien je toch 2 maand voor de huwelijksdatum je ring te bestellen. Zeker als je voor één van onze unieke trouwringen kiest, moet je met deze periode rekening houden.

Voor late beslissers, en indien we je ring niet hoeven te graveren, kan je ook gewoon onmiddellijk één van onze ringen aankopen en meenemen.

De gravure kan eventueel nog achteraf gebeuren.

Moeten trouwringen voor de man en vrouw identiek zijn?

Neen hoor, dat hoeft helemaal niet. De symboliek, die erachter ligt is het belangrijkste.

Meestal lijken de ringen qua  stijl wel op elkaar, maar dat hoeft ook niet.

De ringen voor  de man zijn wel meestal iets breder dan die voor de vrouw.

De ringen voor de vrouw zijn ook meestal meer met steentjes dan voor de man.

Moeten de trouwringen links of rechts gedragen worden?

Dit hangt van streek tot streek af.

hieronder vind je een opsomming:

België

Provincie Antwerpen

Rechts

Provincie Oost-Vlaanderen

Links

Provincie West-Vlaanderen

Links

Provincie Limburg

Links

Provincie Vlaams Brabant

Links of Rechts

Nederland
Links en rechts

Kunnen wij na enkele jaren onze ringen terug laten opkuisen zodat ze er terug nieuw uitzien?

Ja, dit kan zeker. Wij kunnen hem volledig opnieuw laten polieren, dit zijn alle krasjes verwijderen. Hierna kunnen we er ook een nieuwe laag rhodium op aanbrengen om de ring opnieuw glanzend te maken. Eveneens kunnen wij bij vervorming van de ringen, de trouwringen terug in originele vorm brengen.

Kunnen de steentjes van onze ringen loskomen?

Bij normaal gebruik zou dat in principe niet mogen. Moest dit toch gebeuren, kunnen wij de steentjes terug plaatsen.

Wat wordt er in een trouwring gegraveerd?

De trouwdatum en de naam van de echtgenoot of echtgenote.

Ook een symbool, zoals een hartje of een oneindigheidsteken is mogelijk.

Kunnen wij bij Choice juwelen onze trouwringen laten vergroten of verkleinen?

Trouwringen vervaardigd uit echt zilver of echt goud kunnen op maat aangepast worden.

Een titanium of stalen trouwring kan niet aangepast worden.

De kostprijs hangt af van het materiaal, of de ring stenen bevat, het aantal maten en de breedte van de ring. (richtprijs zilver vanaf €35 en echt goud €75.)

Kunnen wij onze trouwringen bij Choice juwelen laten graveren?

Ja, dit gaat zeker, richtprijs €25,00.

Afhankelijk van de drukte, is de wachttijd van een gravure 1 à 2 weken.

Welke materialen gebruikt Choice Juwelen voor trouwringen?

De meeste van onze trouwringen zijn vervaardigd uit echt zilver met natuur zirconia of diamanten van de zuiverste kwaliteit.

Maar op aanvraag kunnen wij ook met 18 karaat goud en met echte diamanten trouwringen maken.

Kunnen ringen vervormen?

Algemeen geldt: hoe zwaarder de ring, hoe minder hij kan vervormen.

Ook het soort werk dat je doet, bijvoorbeeld zware handarbeid kan vervorming teweegbrengen.

Moesten je ringen vervormd zijn, kunnen wij die altijd weer op vorm brengen.

Kan wit goud geel worden?

Ja, dat kan!

Wit goud is van nature geel goud en om dit wit te maken, wordt hierop een laag rhodium geplaatst of wordt dit vermengd met palladium. Eénmaal wanneer deze laag er afslijt, kan er een gelige kleur doorkomen.

Je kan het laagje wel opnieuw laten herplaatsen, zodanig dat je ring terug wit wordt.

Wat bepaalt de prijs van diamanten?

De prijs van diamanten hangt af van zuiverheid, kleur en grootte. Ook de manier van slijpen is bepalend voor de prijs.

Kan ik bij Choice juwelen een unieke trouwring bestellen?

Ja dat gaat, ben je zelf creatief en heb je een idee voor je trouwring, dan kan je dat met ons bespreken. Je hoeft echt geen volledig afgewerkte tekening te brengen, wij helpen je om samen met jouw iets origineels te creëren.

Reken hier wel genoeg tijd voor uit, minstens 2 maanden.

Hoe weet ik welke maat het beste voor mij is?

Een ring mag niet knellen, maar mag ook niet te los zitten. In principe moet hij makkelijk aan en uit kunnen maar moet je even duwen om de ring over je knokkel te krijgen.

Moest je hand veranderen, zwaarder of fijner worden, dan kunnen wij meestal je ring voor je laten vergroten of verkleinen.

Wat kost een trouwring bij Choice juwelen?

Je vindt bij Choice Juwelen al trouwringen vanaf €25.00, maar gemiddeld kosten onze trouwringen een €75 euro per ring, in echt zilver van de zuiverste kwaliteit.

Voor een unieke trouwring betaal je gemiddeld €199,00. Je kan natuurlijk ook echte gouden ringen met diamanten bij Choice laten maken.

Kan ik bij Choice juwelen oud goud binnen doen?

Ja, dat kan. De verkoopwaarde van je oude gouden juweel wordt dan afgetrokken van de aankoopprijs van je nieuwe ring.

Veelgestelde vragen oorbellen prikken.

Er bestaan verschillende systemen:

A. Het klassieke schietsysteem, veelvuldig in gebruik bij andere juweliers, voel je wel, maar is goedkoper dan het vernieuwde priksysteem.

          Dit klassieke systeem gebruikt Choice juwelen niet meer.

B. Het vernieuwde Amerikaans priksysteem, deze manier is echt wel bijna pijnloos, veel kindjes wenen hierbij namelijk niet!

          Voordelen van dit systeem zijn:

 1. Volkomen veilig, besmettingsgevaar onmogelijk: voor ieder kindje wordt een nieuw steriel wegwerpmachientje gebruikt.
 2. Quasi pijnloos: de pinnetjes van de oorbelletjes zijn veel fijner dan de klassieke schietsystemen.
 3. Snellere genezing!
 4. Mooiere en fijnere gaatjes na het genezingsproces.
 5. De gaatjes worden met minder druk geprikt, daardoor is er minder impact op het kraakbeen.

           Baby’tjes wenen wel eventjes, doordat ze verschieten van het geluid, maar na enkele seconden is dat meestal voorbij.

Gemiddeld een zestal weken.

Indien je na 6 weken geen roodheid, pijn of ontsteking hebt, mag je de oorbelletjes vervangen. Let er zeker op dat je het eerste jaar na het prikken ALTIJD een oorbel insteekt, ook ’s nachts.

Koop bij het vervangen van je oorbelletjes geen mindere kwaliteit, want dit kan alsnog een allergie veroorzaken.

Een allergie bouw je op en heb je voor het leven!

Gemiddeld een zestal weken.

Indien je na 6 weken geen roodheid, pijn of ontsteking hebt, mag je de oorbelletjes vervangen. 

Koop bij het vervangen van je oorbelletjes geen mindere kwaliteit, want dit kan alsnog een allergie veroorzaken.

Een allergie bouw je op en heb je voor het leven!

Het prikken van oorbelletjes bij kindjes wordt bij Choice juwelen vanaf de leeftijd van 6 maand gedaan.

De oorlelletjes moeten al wel mooi gevormd zijn om de oorbellen symmetrisch te laten schieten.

Tot de leeftijd van 6 jaar gebruikt Choice een uniek priksysteem met wit gouden of geel gouden oorbelletjes.

Dit systeem heeft de volgende voordelen:

 1. volkomen veilig, besmettingsgevaar onmogelijk: voor ieder kindje wordt een nieuw steriel wegwerpmachientje gebruikt.
 2. quasi pijnloos: de pinnetjes van de oorbelletjes zijn veel fijner dan de klassieke schietsystemen.
 3. snellere genezing door het gebruik van echt goud.
 4. mooiere en fijnere gaatjes na het genezingsproces.
 5. de gaatjes worden met minder druk geprikt, daardoor is er minder impact op het kraakbeen.

Tot 16 jaar vragen wij schriftelijke toestemming aan de ouders, een papier kan je downloaden of overschrijven van onze site.

Het toestemmingsformulier (pdf) kan je hier downloaden.

Deze leeftijd geldt voor een tweede of derde gaatje in het ZACHTE kraakbeen .

Opgelet! een gaatje in het HARDE kraakbeen moet gepierced worden en hiervoor vragen wij altijd een schriftelijke toestemming van de ouders tot 18 jaar!

PRIJZEN oorbellen prikken VANAF:

Chirurgisch staal

€35 per paar

€25 per stuk

Titanium 

€50 per paar

€30 per stuk 

Vernieuwd pijnloos systeem

Goud 18kt

€89,50 per paar

€49,95 per stuk

Er zijn nog veel andere prijzen en mogelijkheden, breng ons een bezoekje en wij leggen ze graag verder voor je uit !

PRIJZEN oorbellen prikken VANAF:

Chirurgisch staal

€35 per paar

€ 25 per stuk

Titanium 

€ 50 per paar

€ 35/ stuk 

Vernieuwd pijnloos systeem

Goud 18KT

€ 89,50 / paar

€ 59,50 / stuk

Er zijn nog veel andere prijzen en mogelijkheden, breng ons een bezoekje en wij leggen ze graag verder voor je uit !

Wij staan al meer dan 25 jaar garant voor een professionele en hygiënische service.

Choice juwelen is de enigste juwelier in België met een piercingstatuut, deze goedkeuring wordt gegeven door het FOD van Volksgezondheid en wordt ieder jaar gecontroleerd.

Choice juwelen gebruikt het vernieuwd Amerikaans priksysteem !

 1. Verzorg je oorbelgaatjes 2 maal per dag, liefst ’s morgens en ’s avonds. (ook nog een keertje extra na het zwemmen of na een vuile karwei).
 2. Spoel eerst zeeprestjes of eventuele korstjes weg met de “after piercinglotion” ( groot flesje), dit is een zacht ontsmettingsproduct. Reinig aan de voor en achterkant van je oor.
 3. Verzorg daarna je oor met de kleine druppelaar, dit doe je door een paar druppels op de voor en achterkant van je oor aan te brengen.
 4. Doe dit product op je oor en oorbelletje en draai met het oorbelletje en beweeg het naar achter en naar voor, zodat het oorbelletje niet vast groeit. Draai met het oorbelletje en beweeg het naar voor en naar achter. Draai niet aan het oorbelletje als het nog niet volledig proper is, anders draai je het vuil er mee in.
 5. Zorg ook dat er bij het draaien geen haartjes mee tussen komen, dit kan voor ernstige gevolgen zorgen.


Moest er toch nog een kleine ontsteking optreden, kan je in de apotheek Terramycine of Fucidine gaan halen.  Deze 2 producten  zijn vrij verkrijgbaar in de apotheek. Bij sterke roodheid, zwelling of pijn raden wij je aan ter controle, een arts te contacteren.

In uitzonderlijke gevallen stoot het menselijke lichaam vreemde voorwerpen af, maar bij titanium is dit  uitzonderlijk en bij gouden oorbelletjes nog uitzonderlijker.

OPGELET : Druk de slotjes van de oorbelletjes nooit te vast tegen je oor, want dan kan er geen lucht meer aan en kan je een drukallergie veroorzaken en kunnen de oorbelletjes ingroeien! LAAT de startoorbelletjes minstens 6 weken in je oor, doe ze nooit uit, want de gaatjes groeien enorm snel toe!

 • Raak je oorbelletjes enkel met zuivere handen aan en laat zeker niemand anders aan je oorbelletjes komen.
 • Leef gezond-: genoeg slaap, een gezonde voeding, geen alcohol, drugs, geen sigaretten – want een gezonde levensstijl is belangrijk voor een snelle genezing.
 • Zorg dat je oren niet vochtig blijven want dit werkt de bacteriënvorming in de hand.
 • Vermijd dat shampoo of andere producten in de gaatjes komen! Vermijd “oververzorging”!
 • Indien je na 6 weken geen roodheid, pijn of ontsteking hebt, mag je de oorbelletjes vervangen. 
 • OPGELET: laat minstens 1 jaar  oorbelletjes in de gaatjes zitten. Zowel ’s nachts als overdag. Zo voorkom je vroegtijdig dichtgroeien.


Koop bij het vervangen van je oorbelletjes geen mindere kwaliteit, want dit kan alsnog een allergie veroorzaken. Een allergie bouw je op en heb je voor het leven.

 1. Verzorg je oorbelgaatjes 2 maal per dag, liefst ’s morgens en ’s avonds. (ook nog een keertje extra na het zwemmen of na een vuile karwei).
 2. Spoel eerst zeeprestjes of eventuele korstjes weg met de “after piercinglotion” ( groot flesje), dit is een zacht ontsmettingsproduct. Reinig aan de voor en achterkant van je oor.
 3. Verzorg daarna je oor met de kleine druppelaar, dit doe je door een paar druppels op de voor en achterkant van je oor aan te brengen.
 4. Doe dit product op je oor en oorbelletje en draai met het oorbelletje en beweeg het naar achter en naar voor, zodat het oorbelletje niet vast groeit. Draai met het oorbelletje en beweeg het naar voor en naar achter. Draai niet aan het oorbelletje als het nog niet volledig proper is, anders draai je het vuil er mee in.
 5. Zorg ook dat er bij het draaien geen haartjes mee tussen komen, dit kan voor ernstige gevolgen zorgen.

 

Moest er toch nog een kleine ontsteking optreden, kan je in de apotheek Terramycine of Fucidine gaan halen.  Deze 2 producten  zijn vrij verkrijgbaar in de apotheek. Bij sterke roodheid, zwelling of pijn raden wij je aan ter controle, een arts te contacteren.

In uitzonderlijke gevallen stoot het menselijke lichaam vreemde voorwerpen af, maar bij titanium is dit  uitzonderlijk en bij gouden oorbelletjes nog uitzonderlijker.

OPGELET : Druk de slotjes van de oorbelletjes nooit te vast tegen je oor, want dan kan er geen lucht meer aan en kan je een drukallergie veroorzaken en kunnen de oorbelletjes ingroeien! LAAT de startoorbelletjes minstens 6 weken in je oor, doe ze nooit uit, want de gaatjes groeien enorm snel toe!

 • Raak je oorbelletjes enkel met zuivere handen aan en laat zeker niemand anders aan je oorbelletjes komen.
 • Leef gezond-: genoeg slaap, een gezonde voeding, geen alcohol, drugs, geen sigaretten – want een gezonde levensstijl is belangrijk voor een snelle genezing.
 • Zorg dat je oren niet vochtig blijven want dit werkt de bacteriënvorming in de hand.
 • Vermijd dat shampoo of andere producten in de gaatjes komen! Vermijd “oververzorging” !
 • Indien je na 6 weken geen roodheid, pijn of ontsteking hebt, mag je de oorbelletjes vervangen. 

 

Koop bij het vervangen van je oorbelletjes geen mindere kwaliteit, want dit kan alsnog een allergie veroorzaken. Een allergie bouw je op en heb je voor het leven.

OPGELET : laat minstens 1 jaar  oorbelletjes in de gaatjes zitten.  Zowel ’s nachts als overdag.  Zo voorkom je vroegtijdig dichtgroeien.

 1. Verzorg je oorbelgaatjes 2 maal per dag, liefst ’s morgens en ’s avonds. (ook nog een keertje extra na het zwemmen of na een vuile karwei).
 2. Spoel eerst zeeprestjes of eventuele korstjes weg met de “after piercinglotion” ( groot flesje), dit is een zacht ontsmettingsproduct. Reinig aan de voor en achterkant van je oor.
 3. Verzorg daarna je oor met de kleine druppelaar, dit doe je door een paar druppels op de voor en achterkant van je oor aan te brengen.
 4. Doe dit product op je oor en oorbelletje en draai met het oorbelletje en beweeg het naar achter en naar voor, zodat het oorbelletje niet vast groeit. Draai met het oorbelletje en beweeg het naar voor en naar achter. Draai niet aan het oorbelletje als het nog niet volledig proper is, anders draai je het vuil er mee in.
 5. Zorg ook dat er bij het draaien geen haartjes mee tussen komen, dit kan voor ernstige gevolgen zorgen.

 

Moest er toch nog een kleine ontsteking optreden, kan je in de apotheek Terramycine of Fucidine gaan halen.  Deze 2 producten  zijn vrij verkrijgbaar in de apotheek. Bij sterke roodheid, zwelling of pijn raden wij je aan ter controle, een arts te contacteren.

In uitzonderlijke gevallen stoot het menselijke lichaam vreemde voorwerpen af, maar bij titanium is dit  uitzonderlijk en bij gouden oorbelletjes nog uitzonderlijker.

OPGELET : Druk de slotjes van de oorbelletjes nooit te vast tegen je oor, want dan kan er geen lucht meer aan en kan je een drukallergie veroorzaken en kunnen de oorbelletjes ingroeien! LAAT de startoorbelletjes minstens 6 weken in je oor, doe ze nooit uit, want de gaatjes groeien enorm snel toe!

 • Raak je oorbelletjes enkel met zuivere handen aan en laat zeker niemand anders aan je oorbelletjes komen.
 • Leef gezond-: genoeg slaap, een gezonde voeding, geen alcohol, drugs, geen sigaretten – want een gezonde levensstijl is belangrijk voor een snelle genezing.
 • Zorg dat je oren niet vochtig blijven want dit werkt de bacteriënvorming in de hand.
 • Vermijd dat shampoo of andere producten in de gaatjes komen! Vermijd “oververzorging” !
 • Indien je na 6 weken geen roodheid, pijn of ontsteking hebt, mag je de oorbelletjes vervangen. 

 

Koop bij het vervangen van je oorbelletjes geen mindere kwaliteit, want dit kan alsnog een allergie veroorzaken. Een allergie bouw je op en heb je voor het leven.

OPGELET : laat minstens 1 jaar  oorbelletjes in de gaatjes zitten.  Zowel ’s nachts als overdag.  Zo voorkom je vroegtijdig dichtgroeien.

Neen absoluut niet ! 

 1. Bij Choice juwelen is het personeel speciaal opgeleid om piercings te plaatsen en oorbellen te prikken! Wij weten precies waar we mee bezig zijn. Sommige piercings weigeren we zelf omdat ze zelf gevaarlijk kunnen zijn. We hebben er een diploma voor, dat uitgereikt is door een erkende school.
 2. Bij Choice, doen wij er alles aan om in een hygiënische omgeving te werken en de materialen waarmee wij piercen zijn ook 100% hygiënischer dan jouw oude oorbel of de stopnaald waar je moeder zich vast een keer aan geprikt heeft.
 3. De dames bij Choice ( ja … het zijn allemaal vrouwen) weten precies waar en op welk punt de oorbel het beste gezet kan worden. En dat kan je zelf onmogelijk bepalen.
 4. Heb je geen geld om de oorbellen  te zetten? Spaar er dan voor! Een oorbel plaatsen  kost geld, maar bedenk wel ten alle tijden, dat het wel op een veilige en hygiënische manier gebeurt. En dat als jij zelf thuis (of bij een vriendin) aan het doe-het-zelven gaat dat je er achteraf een ontsteking aan je pas zelf gezette piercing kan krijgen, hoe schoon jij het denkt gedaan te hebben.

 

Opgelet eens je een allergie oploopt heb je die voor het leven !

Ons systeem heeft de volgende voordelen:

 1. Volkomen veilig, besmettingsgevaar onmogelijk: voor ieder kindje wordt een nieuw steriel wegwerpmachientje gebruikt.
 2. Quasi pijnloos: de pinnetjes van de oorbelletjes zijn veel fijner dan de klassieke schietsystemen.
 3. snellere genezing door het gebruik van 18Kt goud.
 4. mooiere en fijnere gaatjes na het genezingsproces.
 5. De gaatjes worden met minder druk geprikt, daardoor is er minder impact op het kraakbeen.

Vervang ze enkel door oorbelletjes op basis van zilver, Staal-Ttitanium of Goud. Nikkelvrij is niet aan te raden voor kinderen of voor volwassenen om constant te dragen.

Zeker het eerste jaar steeds een oorbelletje dragen, anders bestaat het risico dat de gaatjes toch nog dichtgroeien.

Soms na het prikken van een 2de of 3de gaatje kan het oor sterk zwellen en is het staafje van het oorbelletje te kort.

Indien het oor zodanig hard zwelt dat het oorbelletje gaat spannen, dan moet je terug naar de winkel komen en een extra oorbelletje (langer staafje) aanschaffen !

Doe je dit niet dan kan het oorbelletje in het slechtste geval ingroeien ! Bij normale oorbellen gebruiken we de XL niet, omdat dit bij het slapen toch hinder geeft!

Afspraak om gaatjes in oor gelijktijdig te plaatsen:

In onze filialen Sint-Niklaas, Aalst en Mechelen kan je bijna altijd doorlopend terecht.

In ons filiaal te Berchem en Boom kan het meestal zonder afspraak op zaterdag.

In ons filiaal te Bornem is het meestal zonder afspraak op dinsdag woensdag vrijdag en zaterdag.

Indien je van ver moet komen raden wij je toch aan om ons even te bellen/mailen en een afspraak te maken, zo voorkom je een eventuele nutteloze verplaatsing !

Als de oorbelletjes niet gelijktijdig moeten geprikt worden, kan het elke dag.  Personen die een afspraak gemaakt hebben gaan wel voor.

Ga naar onze contactpagina voor onze gegevens en maak een afspraak.

Veelgestelde vragen oorpiercing.

Een oorpiercing met een speciaal steriel juweeltje heb je vanaf €45,00 plaatsing inbegrepen.

Ben je aan veel allergisch of heb je een supergevoelige huid, dan kan je bij Choice juwelen ook opteren voor titanium vanaf €60,00 of een echte wit of geel gouden 18 karaat piercing vanaf €120,50. Dit geneest veel sneller. Heb je geen geld om de piercing te zetten? Spaar er dan voor! Een piercing zetten kost geld, maar bedenk wel ten alle tijden, dat het op een veilige en hygiënische manier gebeurt. Opgelet: eens je een allergie oploopt, door bv. goedkopere piercing materialen te gebruiken, heb je die allergie voor heel je leven!

Wij gebruiken ook steeds wegwerpnaalden, zodanig dat er geen besmettingsgevaar is van de ene persoon op de andere!

Veel klanten van Choice juwelen, die besloten hadden om een oorpiercing te nemen in het harde kraakbeen, waren erg zenuwachtig en een beetje terughoudend omdat ze bang waren dat het zetten pijn ging doen.
Het is heel normaal dat je bang bent dat het zetten pijn doet. Maar bijna al onze klantjes zeiden dat het goed meeviel. Voor een oorpiercing gebruiken wij, bij Choice, bijna nooit geen tangen, wat al een hele boel verlicht!
Het gevoel van het zetten van de oorpiercing kan je vergelijken met het schieten van een oorbel of bloed trekken.
Het kan een beetje prikkelend aanvoelen, wanneer het naaldje erdoor heen gaat.
Maar het plezier wat je naderhand van je piercing hebt, is veel groter mits je de piercing goed verzorgd om een ontsteking te voorkomen.

Dit hangt af van persoon tot persoon, gemiddeld mag je op +- 4 weken rekenen, maar best wacht je toch 3 maanden om je juweeltje te vervangen.

Als de piercing geplaatst is, geven wij je advies over hoe te verzorgen. De verzorgingsproducten kan je bij ons kopen en kosten afhankelijk van het product tussen €5,95 en €14,90.

Voor het reinigen en het ontsmetten adviseren wij dus een zacht ontsmettingsmiddel zonder alcohol, een hard ontsmettingsmiddel met alcohol gaat het wondje iedere keer terug open branden. Als je de druppeltjes wond spoeling erop gedaan heb beweeg je het staafje zachtjes op en neer, dit gedurende 4 keer. Dit zorgt er voor dat de complete piercing gereinigd wordt, en ook de wond van binnen goed schoon gehouden wordt. Daarna doe je de verzorgende crème erop en beweeg het nog eens op en neer zodat je piercing niet gaat vast zitten !

De overtollige zalf kuis je terug af, anders kan het gaatje niet uitdrogen en vertraag je de genezing.

Sommige van onze klanten oververzorgen hun piercing en gebruiken te veel crème of houden ze te nat met het ontsmettingsmiddel. Je piercing geneest sneller als ze goed kan uitdrogen.

Douchen is geen probleem, let er alleen op dat je douche gel en zeep resten goed afspoelt en daarna goed laat uitdrogen. Ons advies: ga gedurende twee maanden niet in bad liggen, hierbij komt de piercing te lang in contact met zeepresten en wordt je huid er rond te week.

Na elke lichamelijke inspanning zoals bijvoorbeeld sporten moet je de oorpiercing goed schoonmaken. Dit kan je doen met de wondspoeling en crème zoals hierboven beschreven.

Eventuele korstjes kan je weghalen met een schoon wattenstaafje.

Haren bevatten veel bacteriën, hebt u lang haar? Dan is het zeker aangeraden om de haren samen te doen bij het slapen na het plaatsen van een oorpiercing.

Wanneer de oorpiercing net gezet is kan deze rood zijn en er kan wat wond vocht uitkomen. Dit is een normaal verschijnsel en hoeft in de meeste gevallen niets te betekenen.

Mocht de huid rond de oorpiercing dikker worden of de roodheid neemt toe kom  dan onmiddellijk terug naar Choice om het na te laten kijken. Niettegenstaande wij enkel het zuiverste materiaal gebruiken kan het nog steeds voorkomen dat je een allergische reactie hebt op het materiaal van de piercing, of dat je lichaam de piercing afstoot. Dit is vaak op te lossen door een gouden 18 karaats oorpiercing te nemen.

Laat je niet verleiden door een goedkope oorpiercing te kopen, éénmaal je je allergie hebt, heb je die voor je leven! Ze kan dan wel wat afnemen als je dan terug beter materiaal neemt, maar weggaan doet het nooit meer!

Draag de eerste weken geen strakke muts, koptelefoon of oortjes of helm op je piercing. Als deze over de piercing heen schuurt kan de oorpiercing geïrriteerd raken.

Neen absoluut niet!

 1. Bij Choice zijn er bepaalde mensen speciaal opgeleid, om piercings te plaatsen! Wij weten precies waar we mee bezig zijn. Sommige piercings weigeren we zelf omdat we daar niet voor opgeleid zijn of omdat ze zelf gevaarlijk kunnen zijn. We hebben er een diploma voor, dat uitgereikt is door een erkende school.
 2. Bij ons in de piercingafdeling doen wij er alles aan om in een  hygiënische omgeving te werken en de materialen waarmee wij piercen zijn ook 100% hygiënischer dan jouw oude oorbel of de stopnaald waar je moeder zich vast een keer aan geprikt heeft.
 3. De piersters bij Choice ( ja … het zijn allemaal dames) weten precies waar en op welk punt de piercing het beste gezet kan worden. En dat kan je zelf onmogelijk bepalen.
 4.  Heb je geen geld om de piercing te zetten? Spaar er dan voor! Een piercing zetten kost geld, maar bedenk wel ten alle tijden, dat het wel op een veilige en hygiënische manier gebeurd. En dat als jij zelf thuis (of bij een vriendin) aan het doe-het-zelven gaat dat je er achteraf een ontsteking aan je pas zelf gezette piercing kan krijgen, hoe schoon jij het denkt gedaan te hebben.

 

Opgelet: eens je een allergie oploopt heb je die voor gans je leven!

Leef gezond:- genoeg slaap, een gezonde voeding, geen alcohol, drugs, geen sigaretten- want een gezonde levensstijl is belangrijk voor een snelle genezing. Een piercing heeft tijd nodig om volledig te genezen, bij de meeste mensen treedt roodheid op en komen er kleine korstjes op de piercing.

Raak je piercing enkel aan met zuivere handen, speel er niet mee en laat anderen zeker niet aan je piercing komen! In sommige gevallen kan je lichaam zelf je piercing afstoten. Onze verzorgingsprodukten zijn ontstekingsremmend, verzorgend en zonder antibiotica. Indien ze toch niet voldoende helpen, gelieve dan een arts te contacteren aub.

* Verzorg je piercing 2 maal per dag, bij voorkeur ’s morgens en ’s avonds maar vermijd oververzorging.

* Maak je piercing zuiver met “piercing clean” zodat alle onzuiverheden worden weggespoeld, beweeg je piercing zacht op en neer.

* Met “piercinggel” of “ear care” verzorg je het wondje voor en achteraan en doe de gel er op en beweeg je piercing zacht op en neer.

Indien je piercing genezen is, is er geen roodheid meer, doet het geen pijn, is er geen vorming van etter meer en kan je je piercing goed bewegen. Pas dan kan de piercing pijnloos vervangen worden. Koop bij het vervangen van je piercing  geen mindere kwaliteit, want dit kan alsnog een allergie veroorzaken. Een allergie bouw je op en heb je voor het leven.

OPGELET: laat minstens 1 jaar de piercings  in de gaatjes zitten. Zowel ’s nachts als overdag. Zo voorkom je vroegtijdig dichtgroeien.

Bij aankoop van een piercingjuweel bij Choice juwelen, assisteren wij je graag, ook bij het vervangen van de piercing.

Nog vragen?  Kom dan vrijblijvend in één van onze Choice winkels langs! Wij helpen je graag!

Voor adressen en telefoonnummers kan je terecht op de contactpagina van onze site.

Kraakbeen geneest heel traag , sommige mensen hebben er tot een jaar last van.

De genezing hangt af van het materiaal dat jij hebt laten piercen en de reactie van je lichaam hierop.

In begin is roodheid normaal, maar dit mag niet blijven duren. Onze verzorgingsproducten zijn algemeen ontsmettend, maar het kan zijn dat deze voor jou niet voldoende is. Blijft de roodheid, dan kan je best even naar de apotheker gaan om iets sterkers te gaan halen zoals  fucidine. Dit is een antibioticum voor de huid.

Heb je een verdikking op de huid – een soort blaasje- dan is dit waarschijnlijk een keloïde. Dit is een  goedaardige verdikking van littekenweefsel,  maar esthetisch niet mooi. Je kan deze keloïde  meestal wegkrijgen door een zoutoplossing te gebruiken.Deze kan je Choice juwelen of bij de apotheker verkrijgen.  De zoutoplossing doe je twee maal per dag op het blaasje, tot het blaasje kleiner wordt en weggaat. Opgelet dit kan maanden duren. Blijven volhouden is de boodschap.

Door reactie van je lichaam, kan er een zwelling  en kan een piercing beginnen te spannen. Wij houden hier rekening mee tijdens de piercing, en nemen langere piercings dan nodig is, maar sommige lichamen reageren erg fel en is de piercing nog te kort. Als een piercing spant kan ze niet genezen en moet er een extra lange ingestoken worden. 

Opgelet een  piercing kan na een tijdje schuin  groeien , hou dit in het oog.  Dit kan verscheidene oorzaken hebben, lengte , afstoting etc… Als je piercing schuin groeit , moet je waarschijnlijk  een andere aangepaste  piercing insteken, raadpleeg ons hierover!

Heb je twijfels, dan kan je best even langs komen in de winkel of een arts raadplegen.

Ja dat mag, maar best met je hoofd zoveel mogelijk boven water blijven. Na het zwemmen goed verzorgen en goed laten uitdrogen aan de lucht.

Ja dat mag omdat het bolletje schaduw geeft aan het wondje! Vermijd de middagzon.

Zorg wel dat je niet zweet in de buurt van je piercing. Smeer niet teveel zonnecreme, zorg dat de creme niet in je wondje geraakt.

Wij vragen schriftelijke toestemming van de ouders tot 18 jaar!

Dit toestemmingsformulier kan je hier downloaden Toestemmingsformulier(PDF)

Ben je jonger dan 16, dan vragen wij dat één van de ouders de jongere begeleidt.

Als je piercing mooi geneest blijft er bijna geen litteken over als je ze later uitdoet.

Opgelet!

Uitgroeien ligt niet aan het piercen maar wel aan de reactie van je lichaam op de piercing en de kwaliteit van het materiaal.

Iedereen reageert anders op verschillende materialen en op verschillende piercings. Veel hangt af van je gezondheid en de weerstand van je lichaam. Slaap voldoende, beperk stress en eet en drink gezond.

Soms aanvaardt je lichaam je piercing niet. Een algemene regel is dat hoe goedkoper het materiaal van je piercing en hoe meer ontsteking je hebt, hoe groter de kans is om uit te groeien. Gebruik daarom steeds anti-allergisch materiaal. Bij Choice juwelen vind je een ruime keuze in anti-allergische piercingjuwelen.

Als je lichaam het juweel niet aanvaardt duwt je lichaam het juweel uit je lichaam. Het velletje tussen je piercing wordt steeds kleiner en kleiner en na enige tijd kan het volledig uitvallen.

Een beetje uitgroeiing is echter normaal en hoef je je normaal geen zorgen te maken.

Titanium wordt over het algemeen beter verdragen dan chirurgisch staal of bioplast en de beste genezing is met echt goud.

Opgelet: Er zijn verschillende soorten goud titanium, staal en goud. Hoe zuiverder de materie hoe beter je piercing geneest! Hoe zuiverder het materiaal hoe duurder de piercing is.

Draag nooit te zware juwelen, want dit bevordert de uitgroei van jouw piercing!

Titanium wordt over het algemeen beter verdragen dan chirurgisch staal of bioplast en de beste genezing is met echt goud.

Opgelet: Er zijn verschillende soorten materiaal: titanium, staal en goud. Hoe zuiverder de materie hoe beter je piercing geneest! Hoe zuiverder het materiaal hoe duurder de piercing is en hoe minder de kans op ontsteking en uitgroeiing.

Bij sommige mensen groeit iedere soort piercingmateriaal uit, maar dat is gelukkig een kleine minderheid.

Goedkoper materiaal kan leiden tot een (allergische) reactie en als gevolg kan er keloid ontstaan, dit is een soort wild vlees aangroei waardoor je bijna evenveel geld uit moet geven aan zalfjes en producten om hiervan te genezen.

Bij Choice kan je kiezen uit 3 soorten materialen. Bij de meeste piercers, piercen ze enkel met chirurgisch staal. Bij ons kan je ook nog kiezen uit titanium, wit en geel goud.

Het voordeel van goud is, dat je het juweeltje later kan laten inkorten en dat goud beter is voor de genezing. Je aankoop van het juweeltje ben je dus niet kwijt.

Wij raden je aan om ons even te bellen/mailen en een afspraak te maken, zo voorkom je een eventuele nutteloze verplaatsing !

Je kan altijd zonder afspraak vrijblijvend binnenkomen voor het plaatsen van een piercing maar personen met een afspraak hebben voorrang !

Bezoek onze contactpagina voor onze gegevens en maak een afspraak.

Heb je een verdikking op de huid – een soort blaasje- dan is dit waarschijnlijk een keloïd. Dit is een goedaardige verdikking van littekenweefsel, maar esthetisch niet mooi. Je kan deze keloïd meestal wegkrijgen door een zoutoplossing te gebruiken. Deze kan je Choice juwelen of bij de apotheker verkrijgen. De zoutoplossing doe je twee maal per dag op het blaasje, tot het blaasje kleiner wordt en weggaat. Opgelet dit kan maanden duren. Blijven volhouden is de boodschap.

Eveneens hebben wij speciale keloïd schijfjes om deze te behandelen.

Heb je twijfels, dan kan je best even langs komen in de winkel of contacteer ons.

Een daith piercing in het oor helpt tegen migraine.

Volgens de principes van de acupunctuur zitten er op de plaats van de daith piercing drukpunten die migraine kunnen verlichten.

Veel klanten, die deze piercing bij ons hebben laten plaatsen, hebben al aangegeven dat er een duidelijke afname is van hun migraineaanvallen.

Veelgestelde vragen wenkbrauwpiercing.

Een wenkbrauw-piercing kost met een speciaal anti-allergisch steriel flexibel juweeltje € 45,00.

Ben je aan veel allergisch of heb je een supergevoelige huid, kan je bij Choice juwelen ook opteren voor titanium vanaf € 60,00 of een echte wit of geel gouden 18 karaat piercing (vanaf € 195,00). Die geneest nog veel sneller maar is wel duurder. Heb je geen geld om de piercing te zetten? Spaar er dan voor! Een piercing zetten kost geld, maar bedenk wel ten alle tijden, dat het wel op een veilige en hygiënische manier gebeurt.

Opgelet: eens je een allergie oploopt, door bv goedkopere piercing materiaal te gebruiken heb je die allergie voor gans je leven!

Wij gebruiken ook steeds wegwerpnaalden, zodanig dat er geen besmettingsgevaar is van de ene persoon op de andere!

 Link prijslijst

Veel klanten van Choice juwelen, die besloten hadden om een wenkbrauwpiercing te nemen, waren erg zenuwachtig en een beetje terughoudend omdat ze bang waren dat het zetten pijn ging doen.

Het is heel normaal dat je bang bent dat het zetten pijn doet. Maar bijna al onze klantjes zeiden dat het goed meeviel. Voor een wenkbrauw-piercing gebruiken wij bij Choice geen tangen, wat al een hele boel verlicht!
Het gevoel van het zetten van de wenkbrauwpiercing kan je vergelijken met het schieten van een oorbel of bloed trekken.
Het kan een beetje prikkelend aanvoelen, wanneer het naaldje erdoor heen gaat.
Maar het plezier wat je naderhand van je wenkbrauwpiercing hebt, is veel groter mits je de piercing goed verzorgd om een ontsteking te voorkomen.

Dit hangt van persoon tot persoon af maar gemiddeld mag je op +- 4 weken rekenen, maar best wacht je toch 3 maanden om je juweeltje te vervangen.

Als de piercing geplaatst is, geven wij je advies over hoe te verzorgen. De verzorgingsproducten kan je bij ons kopen en kosten afhankelijk van het product tussen € 5,95 en € 14,95.

Voor het reinigen en het ontsmetten adviseren wij dus een zacht ontsmettingsmiddel, daar een hard ontsmettingsmiddel zoals alcohol een gaatje binnenin wel goed ontsmet, maar iedere keer terug kapot brandt. Als je de druppeltjes wond spoeling erop gedaan heb beweeg je het staafje zachtjes op en neer, dit gedurende 4 keer. Dit zorgt er voor dat de complete piercing gereinigd wordt, en ook de wond van binnen goed schoon gehouden wordt. Daarna doe je de verzorgende crème erop en beweeg het nog eens op en neer zodat je piercing niet gaat vast zitten !

De overtollige zalf kuis je terug af zodat je gaatjes kunnen uitdrogen.

Sommige van onze klanten oververzorgen hun piercing en gebruiken te veel crème of houden ze te nat met het ontsmettingsmiddel. Je piercing geneest sneller als ze goed kan uitdrogen.

Douchen is geen probleem, let er alleen op dat je douche gel en zeep resten goed afspoelt en daarna goed laat uitdrogen. Ons advies: ga gedurende twee maanden niet in bad liggen, hierbij komt de piercing te lang in contact met zeepresten en wordt je huid er rond te week.

Na elke lichamelijke inspanning zoals bijvoorbeeld sporten moet je de wenkbrauwpiercing goed schoonmaken. Dit kan je doen met de wondspoeling en crème zoals hierboven beschreven.

Eventuele korstjes kan je weghalen met een schoon wattenstaafje.

Wanneer de wenkbrauwpiercing net gezet is kan deze rood zijn en er kan wat wond vocht uitkomen. Dit is een normaal verschijnsel en hoeft in de meeste gevallen niets te betekenen.

Mocht de huid rond de wenkbrauwpiercing dikker worden of de roodheid neemt toe kom dan onmiddellijk terug naar Choice om het na te laten kijken. Niettegenstaande wij enkel het zuiverste materiaal gebruiken kan het nog steeds voorkomen dat je een allergische reactie hebt op het materiaal van de piercing, of dat je lichaam de piercing afstoot. Dit is vaak op te lossen door een gouden 18 karaats piercing te nemen.

Neem geen wenkbrauwpiercing waar die te zwaar is. Een zware piercing kan irritaties vormen.

Laat je niet verleiden door een goedkope piercing te kopen, éénmaal je je allergie hebt, heb je die voor je leven! Ze kan dan wel wat afnemen als je dan terug beter materiaal neemt, maar weggaan doet het nooit meer!

Draag de eerste weken geen strakke muts of helm over je piercing. Als deze over de wenkbrauwpiercing heen schuurt kan de piercing geïrriteerd raken.

In begin is roodheid normaal, maar dit mag niet blijven duren.

Onze verzorgingsproducten zijn algemeen ontsmettend, maar het kan zijn dat deze voor jou niet voldoende zijn.

Blijft de roodheid, dan kan dan best even naar de apotheker gaan om iets sterkers te gaan halen zoals  fucidine. Dit is een antibioticum voor de huid.

Neen absoluut niet!

 1. Bij Choice zijn er bepaalde mensen speciaal opgeleid, om piercings te plaatsen! Wij weten precies waar we mee bezig zijn. Sommige piercings weigeren we zelf omdat we daar niet voor opgeleid zijn of omdat ze zelf gevaarlijk kunnen zijn. We hebben er een diploma voor, dat uitgereikt is door een erkende school.
 2. Bij ons in de piercingafdeling doen wij er alles aan om in een  hygiënische omgeving te werken en de materialen waarmee wij piercen zijn ook 100% hygiënischer dan de stopnaald waar je moeder zich vast een keer aan geprikt heeft.
 3. De piersters bij Choice ( ja … het zijn allemaal dames) weten precies waar en op welk punt de piercing het beste gezet kan worden. En dat kan je zelf onmogelijk bepalen.
 4.  Heb je geen geld om de piercing te zetten? Spaar er dan voor! Een piercing zetten kost geld, maar bedenk wel ten alle tijden, dat het wel op een veilige en hygiënische manier gebeurd. En dat als jij zelf thuis (of bij een vriendin) aan het doe-het-zelven gaat dat je er achteraf een ontsteking aan je pas zelf gezette piercing kan krijgen, hoe schoon jij het denkt gedaan te hebben.

Opgelet: eens je een allergie oploopt heb je die voor gans je leven!

Leef gezond:- genoeg slaap, een gezonde voeding, geen alcohol, drugs, geen sigaretten- want een gezonde levensstijl is belangrijk voor een snelle genezing. Een piercing heeft tijd nodig om volledig te genezen, bij de meeste mensen treedt roodheid op en komen er kleine korstjes op de piercing.

Raak je piercing enkel aan met zuivere handen, speel er niet mee en laat anderen zeker niet aan je piercing komen! In sommige gevallen kan je lichaam zelf je piercing afstoten. Onze verzorgingsprodukten zijn ontstekingsremmend, verzorgend en zonder antibiotica. Indien ze toch niet voldoende helpen, gelieve dan een arts te contacteren aub.

* Verzorg je piercing 2 maal per dag, bij voorkeur ’s morgens en ’s avonds maar vermijd oververzorging.

* Maak je piercing zuiver met “piercing clean” zodat alle onzuiverheden worden weggespoeld, beweeg je piercing zacht op en neer.

* Met “piercinggel” verzorg je het wondje voor en achteraan en doe de gel erop en beweeg je piercing zachtjes op en neer.

In begin is roodheid normaal, maar dit mag niet blijven duren.

Onze verzorgingsproducten zijn algemeen ontsmettend, maar het kan zijn dat deze voor jou niet voldoende zijn.

Blijft de roodheid, dan kan dan best even naar de apotheker gaan om iets sterkers te gaan halen zoals  fucidine. Dit is een antibioticum voor de huid.

Indien je piercing genezen is, is er geen roodheid meer, doet het geen pijn, is er geen vorming van etter meer en kan je je piercing goed bewegen. Pas dan kan de piercing pijnloos vervangen worden. Koop bij het vervangen van je piercing  geen mindere kwaliteit, want dit kan alsnog een allergie veroorzaken. Een allergie bouw je op en heb je voor het leven.

OPGELET: laat minstens 1 jaar de piercings  in de gaatjes zitten. Zowel ’s nachts als overdag. Zo voorkom je vroegtijdig dichtgroeien.

Bij aankoop van een piercingjuweel bij Choice juwelen, assisteren wij je graag, ook bij het vervangen van de piercing.

Nog vragen?  Kom dan vrijblijvend in één van onze Choice winkels langs! Wij helpen je graag!

Voor adressen en telefoonnummers kan je terecht op de contactpagina van onze site.

Ja dat mag, maar best met je hoofd zoveel mogelijk boven water blijven. Na het zwemmen goed verzorgen en goed laten uitdrogen aan de lucht.

Ja dat mag omdat het bolletje schaduw geeft aan het wondje! Vermijd de middagzon.

Zorg wel dat je niet zweet in de buurt van je piercing. Smeer niet teveel zonnecrème, zorg dat de crème niet in je wondje geraakt.

Zorg dat de gaatjes altijd mooi droog blijven!

Wij vragen schriftelijke toestemming van de ouders tot 18 jaar!

Dit toestemmingsformulier kan je hier downloaden.

Toestemmingsformulier(PDF)

Ben je jonger dan 16, dan vragen wij dat één van de ouders de jongere begeleidt.

Ja dat kan, bij Choice juwelen verkopen we doorzichtige staafjes die bijna onzichtbaar zijn als je ze draagt.

Als je piercing mooi geneest blijft er bijna geen litteken over als je ze later uitdoet.

Opgelet!

Uitgroeien ligt niet aan het piercen maar wel aan de reactie van je lichaam op de piercing en de kwaliteit van het materiaal.

Iedereen reageert anders op verschillende materialen en op verschillende piercings.

Soms aanvaardt je lichaam je piercing niet. Een algemene regel is dat hoe goedkoper het materiaal van je piercing en hoe meer ontsteking je hebt, hoe groter de kans is om uit te groeien. Gebruik daarom steeds anti-allergisch materiaal. Bij Choice juwelen vind je een ruime keuze in anti-allergische piercingjuwelen.

Als je lichaam het juweel niet aanvaardt duwt je lichaam het juweel uit je lichaam. Het velletje tussen je piercing wordt steeds kleiner en kleiner en na enige tijd kan het volledig uitvallen.

Een beetje uitgroeiing is echter normaal en hoef je je normaal geen zorgen te maken.

Titanium wordt over het algemeen beter verdragen dan chirurgisch staal of bioplast en de beste genezing is met echt goud.

Opgelet: Er zijn verschillende soorten goud titanium, staal en goud. Hoe zuiverder de materie hoe beter je piercing geneest! Hoe zuiverder het materiaal hoe duurder de piercing is.

Draag nooit te zware juwelen! 

Titanium wordt over het algemeen beter verdragen dan chirurgisch staal of bioplast en de beste genezing is met echt goud.

Opgelet: Er zijn verschillende soorten materiaal: titanium, staal en goud. Hoe zuiverder de materie hoe beter je piercing geneest! Hoe zuiverder het materiaal hoe duurder de piercing is en hoe minder de kans op ontsteking en uitgroeiing.

Bij sommige mensen groeit iedere soort piercingmateriaal uit, maar dat is gelukkig een kleine minderheid.

Goedkoper materiaal kan leiden tot een (allergische) reactie en als gevolg kan er keloid ontstaan, dit is een soort wild vlees aangroei waardoor je bijna evenveel geld uit moet geven aan zalfjes en producten om hiervan te genezen.

Bij Choice kan je kiezen uit 3 soorten materialen. Bij de meeste piercers, piercen ze enkel met chirurgisch staal. Bij ons kan je ook nog kiezen uit titanium, wit en geel goud.

Het voordeel van goud is, dat je het juweeltje later kan laten inkorten en dat goud beter is voor de genezing. Je aankoop van het juweeltje ben je dus niet kwijt.

Bij een wenkbrauwpiercing kan het zijn dat je een blauwe plek krijgt onder je oog.

Dit verdwijnt echter vanzelf na enkele dagen.

Wij raden je aan om ons even te bellen/mailen en een afspraak te maken, zo voorkom je een eventuele nutteloze verplaatsing !

Je kan altijd zonder afspraak vrijblijvend binnenkomen voor het plaatsen van een piercing maar personen met een afspraak hebben voorrang !

Bezoek onze contactpagina voor onze gegevens en maak een afspraak.

Veelgestelde vragen lip-smiley piercing.

De kostprijs voor een lippiercing, met een speciaal anti-allergisch steriel flexibel juweeltje, start vanaf € 50,00.

Ben je aan veel allergisch of heb je een supergevoelige huid, kan je bij Choice juwelen ook opteren voor titanium vanaf € 60,00 of een echte wit of geel gouden 18 karaat piercing (vanaf € 134,50). Die geneest nog veel sneller maar is wel duurder. Heb je geen geld om de piercing te zetten? Spaar er dan voor! Een piercing zetten kost geld, maar bedenk wel ten alle tijden, dat het wel op een veilige en hygiënische manier gebeurt.

Opgelet: eens je een allergie oploopt, door bv. goedkopere piercing materiaal te gebruiken heb je die allergie voor gans je leven!

Wij gebruiken ook steeds wegwerpnaalden, zodanig dat er geen besmettingsgevaar is van de ene persoon op de andere!

 Link prijslijst

Een lippiercing wordt verdoofd en is vrijwel pijnloos. Je voelt enkel een kleine prik en…. als de verdoving uitgewerkt is, is er bijna ook geen pijn. In sommige gevallen zwelt de lip erg op, daarom moeten wij een piercing gebruiken die extra lang is, zodat de piercing niet gaat knellen en pijn zou doen.

De zwelling verdwijnt normaal na enkele dagen vanzelf.

Een lippiercing geneest over het algemeen snel.

In het begin kan je lip zwellen en kan een beetje rood rond het wondje uitslaan. De zwelling verdwijnt normaal vanzelf na enkele dagen. Er kan zelf een beetje soort etter uitkomen. Als het erg is, kan je best even naar Choice komen om het te laten checken.

De eerste weken kan je ook een metaalsmaak in je mond hebben. Na gemiddeld 4 tot 6 weken is de lip voor het grootste deel genezen.

* Roken is slecht en vermijd orale contacten.

* Spoel goed met mondspoeling: ’s morgens en ’s avonds en telkens na het eten.

Mondspoeling niet inslikken.

Bij zwelling is een ijsblokje (niet rechtstreeks op lip brengen) of spoelen met sterk aftreksel van kamille een goede remedie.

Neen absoluut niet!

 1. Bij Choice zijn er bepaalde mensen speciaal opgeleid, om piercings te plaatsen! Wij weten precies waar we mee bezig zijn. Sommige piercings weigeren we zelf omdat we daar niet voor opgeleid zijn of omdat ze zelf gevaarlijk kunnen zijn. We hebben er een diploma voor, dat uitgereikt is door een erkende school.
 2. Bij ons in de piercingafdeling doen wij er alles aan om in een  hygiënische omgeving te werken en de materialen waarmee wij piercen zijn ook 100% hygiënischer dan de stopnaald waar je moeder zich vast een keer aan geprikt heeft.
 3. De piersters bij Choice ( ja … het zijn allemaal dames) weten precies waar en op welk punt de piercing het beste gezet kan worden. En dat kan je zelf onmogelijk bepalen.
 4.  Heb je geen geld om de piercing te zetten? Spaar er dan voor! Een piercing zetten kost geld, maar bedenk wel ten alle tijden, dat het wel op een veilige en hygiënische manier gebeurd. En dat als jij zelf thuis (of bij een vriendin) aan het doe-het-zelven gaat dat je er achteraf een ontsteking aan je pas zelf gezette piercing kan krijgen, hoe schoon jij het denkt gedaan te hebben.

Opgelet: eens je een allergie oploopt heb je die voor gans je leven!

* Roken is slecht en vermijd orale contacten.

* Spoel goed met mondspoeling : ’s morgens en ’s avonds en telkens na het eten.

Bij zwelling is een ijsblokje ( niet rechtstreeks op lip aanbrengen) of spoelen met sterk aftreksel van kamille een goede remedie.

Buitenaan kan je het reinigen met piercingclean en verzorgen met piercingsgel, deze 2 producten kan je bij Choice juwelen verkrijgen.

Ja dat mag, maar best met je hoofd zoveel mogelijk boven water blijven. Na het zwemmen goed verzorgen en goed laten uitdrogen aan de lucht.

Ja dat mag omdat het bolletje schaduw geeft aan het wondje! Vermijd de middagzon.

Zorg wel dat je niet zweet in de buurt van je piercing. Smeer niet teveel zonnecrème, zorg dat de crème niet in je wondje geraakt.

Zorg dat de gaatjes altijd mooi droog blijven!

Wij vragen schriftelijke toestemming van de ouders tot 18 jaar!

Dit toestemmingsformulier kan je hier downloaden. Toestemmingsformulier(PDF)

Ben je jonger dan 16, dan vragen wij dat één van de ouders de jongere begeleidt.

Ja dat kan, bij Choice juwelen verkopen we doorzichtige staafjes die bijna onzichtbaar zijn als je ze draagt.

Als je piercing mooi geneest blijft er bijna geen litteken over als je ze later uitdoet.

Opgelet!

Uitgroeien ligt niet aan het piercen maar wel aan de reactie van je lichaam op de piercing en de kwaliteit van het materiaal.

Iedereen reageert anders op verschillende materialen en op verschillende piercings.

Soms aanvaardt je lichaam je piercing niet. Een algemene regel is dat hoe goedkoper het materiaal van je piercing en hoe meer ontsteking je hebt, hoe groter de kans is om uit te groeien. Gebruik daarom steeds anti-allergisch materiaal. Bij Choice juwelen vind je een ruime keuze in anti-allergische piercingjuwelen.

Als je lichaam het juweel niet aanvaardt duwt je lichaam het juweel uit je lichaam. Het velletje tussen je piercing wordt steeds kleiner en kleiner en na enige tijd kan het volledig uitvallen.

Een beetje uitgroeiing is echter normaal en hoef je je normaal geen zorgen te maken.

Titanium wordt over het algemeen beter verdragen dan chirurgisch staal of bioplast en de beste genezing is met echt goud.

Opgelet: Er zijn verschillende soorten goud titanium, staal en goud. Hoe zuiverder de materie hoe beter je piercing geneest! Hoe zuiverder het materiaal hoe duurder de piercing is.

Draag nooit te zware juwelen! 

Titanium wordt over het algemeen beter verdragen dan chirurgisch staal of bioplast en de beste genezing is met echt goud.

Opgelet: Er zijn verschillende soorten materiaal: titanium, staal en goud. Hoe zuiverder de materie hoe beter je piercing geneest! Hoe zuiverder het materiaal hoe duurder de piercing is en hoe minder de kans op ontsteking en uitgroeiing.

Bij sommige mensen groeit iedere soort piercingmateriaal uit, maar dat is gelukkig een kleine minderheid.

Goedkoper materiaal kan leiden tot een (allergische) reactie en als gevolg kan er keloid ontstaan, dit is een soort wild vlees aangroei waardoor je bijna evenveel geld uit moet geven aan zalfjes en producten om hiervan te genezen.

Bij Choice kan je kiezen uit 3 soorten materialen. Bij de meeste piercers, piercen ze enkel met chirurgisch staal. Bij ons kan je ook nog kiezen uit titanium, wit en geel goud.

Het voordeel van goud is, dat je het juweeltje later kan laten inkorten en dat goud beter is voor de genezing. Je aankoop van het juweeltje ben je dus niet kwijt.

Wij raden je aan om ons even te bellen/mailen en een afspraak te maken, zo voorkom je een eventuele nutteloze verplaatsing !

Je kan altijd zonder afspraak vrijblijvend binnenkomen voor het plaatsen van een piercing maar personen met een afspraak hebben voorrang !

Bezoek onze contactpagina voor onze gegevens en maak een afspraak.

Veelgestelde vragen tepelpiercing.

De kostprijs voor een tepelpiercing, met een speciaal anti-allergisch steriel flexibel juweeltje, start vanaf € 55,00. Een titanium tepel-piercing plaatsen vanaf € 70,00.

Ben je aan veel allergisch of heb je een supergevoelige huid, kan je bij Choice juwelen ook opteren voor een echte wit of geel gouden 18 karaatpiercing. Die geneest nog veel sneller maar kost wel duurder. Met een echt gouden juweel vanaf € 330,00 plaatsen wij de piercing gratis en rekenen wij enkel de prijs van het juweel aan. Heb je geen geld om de piercing te zetten? Spaar er dan voor! Een piercing zetten kost geld, maar bedenk wel ten alle tijden, dat het wel op een veilige en hygiënische manier gebeurt.

Opgelet: eens je een allergie oploopt, door bv goedkopere piercing materiaal te gebruiken heb je die  allergie voor gans je leven !

Wij gebruiken ook steeds wegwerpnaalden, zodanig dat er geen besmettingsgevaar is van de ene persoon op de andere!

Veel klanten van Choice juwelen, die besloten hadden om een tepelpiercing te nemen, waren erg zenuwachtig en een beetje terughoudend omdat ze bang waren dat het zetten pijn ging doen.
Het is heel normaal dat je bang bent dat het zetten pijn doet. Maar bijna al onze klantjes zeiden dat het goed meeviel. Voor een tepelpiercing gebruiken wij bij Choice geen tangen, wat al een hele boel verlicht!
Het gevoel van het zetten van de piercing in je tepel kan je vergelijken met het schieten van een oorbel of bloed trekken.
Het kan een beetje prikkelend aanvoelen, wanneer het  naaldje erdoor heen gaat.
Maar het plezier wat je naderhand van je tepelpiercing hebt, is veel groter mits je de piercing goed verzorgd om een ontsteking te voorkomen.

Een tepelpiercing plaatsen bij mannen wordt over het algemeen als iets pijnlijker dan bij vrouwen aangevoeld.

Dit hangt van persoon tot persoon af maar gemiddeld mag je op +- 8 weken rekenen, maar best wacht je toch 3 maanden om je juweeltje te vervangen.

Na het zetten van de tepel piercing wordt er bij Choice juwelen soms  een pleister overheen gedaan, deze mag naar een half uur verwijderd worden, zodat er lucht aan kan en je piercing mooi kan uitdrogen.

Als de piercing geplaatst is, geven wij je advies over hoe te verzorgen. De verzorgingsproducten kan je bij ons kopen en kosten afhankelijk van het product tussen € 5,95 en € 14,95 .

Voor het reinigen en het ontsmetten adviseren wij dus  een zacht ontsmettingsmiddel, daar een hard ontsmettingsmiddel zoals alcohol een gaatje binnenin wel goed ontsmet, maar iedere keer terug kapot brandt. Na dat je de druppeltjes wond spoeling erop gedaan heb, beweeg je het staafje zachtjes op en neer, dit gedurende 4 keer. Dit zorgt er voor dat de complete piercing gereinigd wordt en ook de wond van binnen goed schoon gehouden wordt. Daarna doe je de verzorgende crème erop en beweeg het nog eens op en neer zodat je piercing niet gaat vast zitten !

Sommige van onze klanten oververzorgen hun piercing en gebruiken te veel crème of houden ze te nat met het ontsmettingsmiddel. Je piercing geneest sneller als ze goed kan uitdrogen.

Douchen is geen probleem, let er alleen op dat je douche gel en zeep resten  goed afspoelt en daarna goed laat uitdrogen.

Ons advies: ga gedurende twee  maanden niet in bad liggen, hierbij komt de tepelpiercing te lang in contact met zeepresten en wordt  je huid er rond te week .

Na elke lichamelijke inspanning zoals bijvoorbeeld sporten moet je de piercing goed schoonmaken. Dit kan je doen met de wond spoeling en crème zoals hierboven beschreven. Eventuele korstjes kan je weghalen met een schoon wattenstaafje.

Wanneer de tepelpiercing net is gezet, kan deze rood zijn en er kan wat wond vocht uitkomen. Dit is een normaal verschijnsel en hoeft in de meeste gevallen niets te betekenen. Een gepiercte tepel wordt wel dikker en groter en blijft over het algemeen ook een beetje groter.

Mocht de huid rond de tepelpiercing dikker worden of de roodheid neemt toe kom dan onmiddellijk terug naar Choice om het na te laten kijken. Niettegenstaande wij enkel het zuiverste materiaal gebruiken kan het nog steeds voorkomen dat je een allergische reactie hebt op het materiaal van de piercing in je tepel, of dat je lichaam de piercing afstoot. Dit is vaak op te lossen door een gouden 18 karaats tepelpiercing te nemen.

Neem geen piercing waar een te zware hanger aan hangt. Een tepelpiercing met een te zware hanger kan irritaties teweeg brengen.

Laat je niet verleiden door een goedkope tepelpiercing te kopen, één maal je je allergie hebt, heb je die voor je leven ! Ze kan dan wel wat afnemen als je dan terug beter materiaal neemt,  maar weggaan doet het nooit meer!

Draag de eerste weken geen strakke kleding over je piercing, zoals te strakke truitjes. Als deze over de tepelpiercing heen schuurt kan de navelpiercing geïrriteerd raken.

Neen absoluut niet!

 1. Bij Choice zijn er bepaalde mensen speciaal opgeleid, om piercings te plaatsen! Wij weten precies waar we mee bezig zijn. Sommige piercings weigeren we zelf omdat we daar niet voor opgeleid zijn of omdat ze zelf gevaarlijk kunnen zijn. We hebben er een diploma voor, dat uitgereikt is door een erkende school.
 2. Bij ons in de piercingafdeling doen wij er alles aan om in een  hygiënische omgeving te werken en de materialen waarmee wij piercen zijn ook 100% hygiënischer dan de stopnaald waar je moeder zich vast een keer aan geprikt heeft.
 3. De piersters bij Choice ( ja … het zijn allemaal dames) weten precies waar en op welk punt de piercing het beste gezet kan worden. En dat kan je zelf onmogelijk bepalen.
 4.  Heb je geen geld om de piercing te zetten? Spaar er dan voor! Een piercing zetten kost geld, maar bedenk wel ten alle tijden, dat het wel op een veilige en hygiënische manier gebeurd. En dat als jij zelf thuis (of bij een vriendin) aan het doe-het-zelven gaat dat je er achteraf een ontsteking aan je pas zelf gezette piercing kan krijgen, hoe schoon jij het denkt gedaan te hebben.

Opgelet: eens je een allergie oploopt heb je die voor gans je leven!

Een tepelpiercing geneest traag.

Leef gezond-: genoeg slaap, een gezonde voeding, geen alcohol, drugs, geen sigaretten- want een gezonde levensstijl is belangrijk voor een snelle genezing. Een piercing heeft tijd nodig om volledig te genezen, bij de meeste mensen treedt roodheid op en komen er kleine korstjes op de piercing.

Raak je piercing enkel aan met zuivere handen, speel er niet mee en laat anderen zeker niet aan je piercing komen! In sommige gevallen kan je lichaam zelf je piercing afstoten. Onze verzorgingsprodukten zijn ontstekingsremmend, verzorgend en zonder antibiotica. Indien ze toch niet voldoende helpen, gelieve dan een arts te contacteren aub.

* Verzorg je piercing 2 maal per dag, bij voorkeur ’s morgens en ’s avonds maar vermijd oververzorging.

* Maak je piercing zuiver met “ piercing clean” zodat alle onzuiverheden worden weggespoeld, beweeg je piercing zacht op en neer .

* Met “piercingsgel” verzorg je het wondje  doe de gel er op en beweeg je piercing zacht op en neer.

Indien je piercing genezen is, is er geen roodheid meer, doet het geen pijn, is er geen vorming van etter meer en kan je je piercing goed bewegen. Pas dan kan de piercing pijnloos vervangen worden. Koop bij het vervangen van je piercing  geen mindere kwaliteit, want dit kan alsnog een allergie veroorzaken. Een allergie bouw je op en heb je voor het leven.

Onze verzorgingsproducten zijn algemeen ontsmettend, maar het kan zijn dat deze voor jou niet voldoende zijn.

Blijft de roodheid, dan kan dan best even naar de apotheker gaan om iets sterkers te gaan halen zoals fucidine. Dit is een antibioticum voor de huid.

Heb je een verdikking op de huid – een soort blaasje- dan is dit waarschijnlijk een keloïde. Dit is een goedaardige verdikking van littekenweefsel,  maar esthetisch niet mooi. Je kan deze keloïde  meestal wegkrijgen door een zoutoplossing te gebruiken.

Deze kan je Choice juwelen of bij de apotheker verkrijgen. De zoutoplossing doe je twee maal per dag op het blaasje, tot het blaasje wegtrekt.

OPGELET: laat minstens 1 jaar de piercings  in de gaatjes zitten.  Zowel ’s nachts als overdag.  Zo voorkom je vroegtijdig dichtgroeien.

Bij aankoop van een piercingjuweel bij Choice – juwelen, assisteren wij je graag, ook bij het vervangen..

Nog vragen?  Kom dan vrijblijvend in één van onze Choice winkels langs!  Wij helpen je graag!

Voor adressen en telefoonnummers kan je terecht op de contactpagina van onze site.

Ja dat mag, maar best gebruik je tijdens het zwemmen een waterdichte pleister.

Na het zwemmen zeker terug verwijderen, zodanig dat je piercing terug kan uitdrogen aan de lucht.

Ja dat mag omdat het bolletje schaduw geeft aan het wondje! Vermijd de middagzon.

Zorg wel dat je niet zweet in de buurt van je piercing. Smeer niet teveel zonnecrème, zorg dat de crème niet in je wondje geraakt.

Zorg dat de gaatjes altijd mooi droog blijven!

Als je piercing mooi geneest blijft er bijna geen litteken over als je ze later uitdoet.

Als je een piercing in je tepel plaatst wordt je tepel groter en dikker.

Als je ze nadien weer uitdoet, wordt die meestal terug kleiner.

Opgelet!

Uitgroeien ligt niet aan het piercen maar wel aan de reactie van je lichaam op de piercing en de kwaliteit van het materiaal.

Iedereen reageert anders op verschillende materialen en op verschillende piercings.

Soms aanvaardt je lichaam je piercing niet. Een algemene regel is dat hoe goedkoper het materiaal van je piercing en hoe meer ontsteking je hebt, hoe groter de kans is om uit te groeien. Gebruik daarom steeds anti-allergisch materiaal. Bij Choice juwelen vind je een ruime keuze in anti-allergische piercingjuwelen.

Als je lichaam het juweel niet aanvaardt duwt je lichaam het juweel uit je lichaam. Het velletje tussen je piercing wordt steeds kleiner en kleiner en na enige tijd kan het volledig uitvallen.

Een beetje uitgroeiing is echter normaal en hoef je je normaal geen zorgen te maken.

Titanium wordt over het algemeen beter verdragen dan chirurgisch staal of bioplast en de beste genezing is met echt goud.

Opgelet: Er zijn verschillende soorten goud titanium, staal en goud. Hoe zuiverder de materie hoe beter je piercing geneest! Hoe zuiverder het materiaal hoe duurder de piercing is.

Draag nooit te zware juwelen! 

Titanium wordt over het algemeen beter verdragen dan chirurgisch staal of bioplast en de beste genezing is met echt goud.

Opgelet: Er zijn verschillende soorten materiaal: titanium, staal en goud. Hoe zuiverder de materie hoe beter je piercing geneest! Hoe zuiverder het materiaal hoe duurder de piercing is en hoe minder de kans op ontsteking en uitgroeiing.

Bij sommige mensen groeit iedere soort piercingmateriaal uit, maar dat is gelukkig een kleine minderheid.

Goedkoper materiaal kan leiden tot een (allergische) reactie en als gevolg kan er keloid ontstaan, dit is een soort wild vlees aangroei waardoor je bijna evenveel geld uit moet geven aan zalfjes en producten om hiervan te genezen.

Bij Choice kan je kiezen uit 3 soorten materialen. Bij de meeste piercers, piercen ze enkel met chirurgisch staal. Bij ons kan je ook nog kiezen uit titanium, wit en geel goud.

Het voordeel van goud is, dat je het juweeltje later kan laten inkorten en dat goud beter is voor de genezing. Je aankoop van het juweeltje ben je dus niet kwijt.

Dit valt moeilijk vooraf te bepalen. Bij vorming van littekenweefsel, kan het zijn dat de kanaaltjes afgesloten worden en er geen melk meer door kan komen.

Maar veel mensen hebben daar geen last van en kunnen nog borstvoeding geven.

Wij raden je aan om ons even te bellen/mailen en een afspraak te maken, zo voorkom je een eventuele nutteloze verplaatsing !

Je kan altijd zonder afspraak vrijblijvend binnenkomen voor het plaatsen van een piercing maar personen met een afspraak hebben voorrang !

Bezoek onze contactpagina voor onze gegevens en maak een afspraak.

Veelgestelde vragen tongpiercing.

Een tong- piercing kost met een speciaal anti-allergisch steriel juweeltje  € 65,00. Een titanium tong-piercing plaatsen kost € 80,00. Wij piercen de tong met een verdovingsspray en dit is ook in de prijs inbegrepen.

Ben je aan veel allergisch of heb je een supergevoelige huid, kan je bij Choice juwelen ook opteren voor een echte wit of geel gouden 18 karaatpiercing. Die geneest nog veel sneller maar kost wel duurder. Met een echt gouden juweel vanaf € 365,00 plaatsen wij de piercing gratis en rekenen wij enkel de prijs van het juweel aan. Heb je geen geld om de piercing te zetten? Spaar er dan voor! Een piercing zetten kost geld, maar bedenk wel ten alle tijden, dat het wel op een veilige en hygiënische manier gebeurt.

Opgelet: eens je een allergie oploopt, door bv goedkopere piercing materiaal te gebruiken heb je die  allergie voor gans je leven !

Wij gebruiken ook steeds wegwerpnaalden, zodanig dat er geen besmettingsgevaar is van de ene persoon op de andere!

Een tongpiercing wordt verdoofd en is vrijwel pijnloos. Je voelt enkel een kleine prik en als de verdoving uitgewerkt is, is er bijna ook geen pijn.

In sommige gevallen zwelt de tong erg op, daarom moeten wij een piercing gebruiken die extra lang is, zodat de piercing niet gaat knellen en pijn zou gaan doen! De zwelling verdwijnt normaal na enkele dagen vanzelf.

Een tongpiercing geneest over het algemeen snel.

In het begin kan je tong zwellen en kan een beetje wit uitslaan. De zwelling verdwijnt normaal vanzelf na enkele dagen.

Er kan zelf een beetje etter uitkomen. Als het erg is, kan je best even naar Choice komen om het te laten checken.

De eerste weken kan je ook een metaalsmaak in je mond hebben.Na gemiddeld 4 tot 6 weken is de tong voor het grootste deel genezen.

Roken is slecht

Vermijdt deze eerst weken orale contacten. 

Spoel goed met mondspoeling: ’s morgens en ’s avonds en telkens na het eten. Mondspoeling niet inslikken.

Bij zwelling is een ijsblokje (niet rechtstreeks op de tong aanbrengen) of spoelen met sterk aftreksel van kamille een goede remedie.

Neen absoluut niet!

 1. Bij Choice zijn er bepaalde mensen speciaal opgeleid, om piercings te plaatsen! Wij weten precies waar we mee bezig zijn. Sommige piercings weigeren we zelf omdat we daar niet voor opgeleid zijn of omdat ze zelf gevaarlijk kunnen zijn. We hebben er een diploma voor, dat uitgereikt is door een erkende school.
 2. Bij ons in de piercingafdeling doen wij er alles aan om in een hygiënische omgeving te werken en de materialen waarmee wij piercen zijn ook 100% hygiënischer dan de stopnaald waar je moeder zich vast een keer aan geprikt heeft.
 3. De piersters bij Choice ( ja … het zijn allemaal dames) weten precies waar en op welk punt de piercing het beste gezet kan worden. En dat kan je zelf onmogelijk bepalen.
 4.  Heb je geen geld om de piercing te zetten? Spaar er dan voor! Een piercing zetten kost geld, maar bedenk wel ten alle tijden, dat het wel op een veilige en hygiënische manier gebeurd. En dat als jij zelf thuis (of bij een vriendin) aan het doe-het-zelven gaat dat je er achteraf een ontsteking aan je pas zelf gezette piercing kan krijgen, hoe schoon jij het denkt gedaan te hebben.

 

Opgelet: eens je een allergie oploopt heb je die voor gans je leven!

*Roken is slecht en vermijd orale contacten.

*Spoel goed met mondspoeling: ’s morgens en ’s avonds en telkens na het eten.

Bij zwelling is een ijsblokje ( niet rechtstreeks op de tong leggen) of spoelen met sterk aftreksel van kamille een goede remedie.

Ja dat kan, bij Choice juwelen verkopen we doorzichtige staafjes, die bijna onzichtbaar zijn als je ze draagt?

Als je piercing mooi geneest blijft er bijna geen litteken over als je ze later uitdoet, bij de meeste mensen groeit het gaatje mooi toe.

Opgelet!

Uitgroeien ligt niet aan het piercen maar wel aan de reactie van je lichaam op de piercing en de kwaliteit van het materiaal.

Iedereen reageert anders op verschillende materialen en op verschillende piercings.

Bij een tongpiercing is de kans op uitgroeien zeer klein. Een tongpiercing kan echter wel ingroeien, hou dit in het oog en kom vrijblijvend langs als je vragen hierover hebt.

Titanium wordt over het algemeen beter verdragen dan chirurgisch staal of bioplast en de beste genezing is met echt goud.

Opgelet: Er zijn verschillende soorten materiaal: titanium, staal en goud. Hoe zuiverder de materie hoe beter je piercing geneest! Hoe zuiverder het materiaal hoe duurder de piercing is en hoe minder de kans op ontsteking en uitgroeiing.

Bij sommige mensen groeit iedere soort piercingmateriaal uit, maar dat is gelukkig een kleine minderheid.

Goedkoper materiaal kan leiden tot een (allergische) reactie en als gevolg kan er keloid ontstaan, dit is een soort wild vlees aangroei waardoor je bijna evenveel geld uit moet geven aan zalfjes en producten om hiervan te genezen.

Bij Choice kan je kiezen uit 3 soorten materialen. Bij de meeste piercers, piercen ze enkel met chirurgisch staal. Bij ons kan je ook nog kiezen uit titanium, wit en geel goud.

Het voordeel van goud is, dat je het juweeltje later kan laten inkorten en dat goud beter is voor de genezing. Je aankoop van het juweeltje ben je dus niet kwijt.

Wij raden je aan om ons even te bellen/mailen en een afspraak te maken, zo voorkom je een eventuele nutteloze verplaatsing !

Je kan altijd zonder afspraak vrijblijvend binnenkomen voor het plaatsen van een piercing maar personen met een afspraak hebben voorrang !

Bezoek onze contactpagina voor onze gegevens en maak een afspraak.

Wij vragen schriftelijke toestemming van de ouders tot 18 jaar!

Dit formulier kan je hier downloaden: Toestemmingsformulier(PDF)

Jonger dan 16 vragen wij dat één van de ouders de jongere begeleidt

Veelgestelde vragen neuspiercing.

Een neuspiercing kost met een speciaal anti-allergisch steriel juweeltje € 50,00.

Ben je aan veel allergisch of heb je een supergevoelige huid, kan je bij Choice juwelen ook opteren voor titanium vanaf € 65,00 of een echte wit of geel gouden 18 karaat piercing (vanaf € 98,50). Die geneest nog veel sneller maar is wel duurder. Heb je geen geld om de piercing te zetten? Spaar er dan voor! Een piercing zetten kost geld, maar bedenk wel ten alle tijden, dat het wel op een veilige en hygiënische manier gebeurt.

Opgelet: eens je een allergie oploopt, door bv goedkopere piercing materiaal te gebruiken heb je die allergie voor gans je leven!

Wij gebruiken ook steeds wegwerpnaalden, zodanig dat er geen besmettingsgevaar is van de ene persoon op de andere!

 Link prijslijst

Veel klanten van Choice juwelen, die besloten hadden om een neuspiercing te nemen, waren erg zenuwachtig en een beetje terughoudend omdat ze bang waren dat het zetten pijn ging doen.

Het is heel normaal dat je bang bent dat het zetten pijn doet. Maar bijna al onze klantjes zeiden dat het goed meeviel.
Het gevoel van het zetten van de neuspiercing kan je vergelijken met het schieten van een oorbel of bloed trekken.
Het kan een beetje prikkelend aanvoelen, wanneer het naaldje erdoor heen gaat.
Maar het plezier wat je naderhand van je neuspiercing hebt, is veel groter mits je de piercing goed verzorgd om een ontsteking te voorkomen.

Dit hangt van persoon tot persoon af maar gemiddeld mag je op +- 4 weken rekenen, maar best wacht je toch 3 maanden om je juweeltje te vervangen.

Als de piercing geplaatst is, geven wij je advies over hoe te verzorgen. De verzorgingsproducten kan je bij ons kopen en kosten afhankelijk van het product tussen € 5,95 en € 14,95.

Voor het reinigen en het ontsmetten adviseren wij dus een zacht ontsmettingsmiddel, daar een hard ontsmettingsmiddel zoals alcohol een gaatje binnenin wel goed ontsmet, maar iedere keer terug kapot brandt. Als je de druppeltjes wond spoeling erop gedaan heb beweeg je het staafje zachtjes op en neer, dit gedurende 4 keer. Dit zorgt er voor dat de complete piercing gereinigd wordt, en ook de wond van binnen goed schoon gehouden wordt. Daarna doe je de verzorgende crème erop en beweeg het nog eens op en neer zodat je piercing niet gaat vast zitten !

De overtollige zalf kuis je terug af zodat je gaatjes kunnen uitdrogen.

Sommige van onze klanten oververzorgen hun piercing en gebruiken te veel crème of houden ze te nat met het ontsmettingsmiddel. Je piercing geneest sneller als ze goed kan uitdrogen.

Douchen is geen probleem, let er alleen op dat je douche gel en zeep resten goed afspoelt en daarna goed laat uitdrogen. Ons advies: ga gedurende twee maanden niet in bad liggen, hierbij komt de piercing te lang in contact met zeepresten en wordt je huid er rond te week.

Na elke lichamelijke inspanning zoals bijvoorbeeld sporten moet je de neuspiercing goed schoonmaken. Dit kan je doen met de wondspoeling en crème zoals hierboven beschreven.

Eventuele korstjes kan je weghalen met een schoon wattenstaafje.

Wanneer de neuspiercing net gezet is kan deze rood zijn en er kan wat wond vocht uitkomen. Dit is een normaal verschijnsel en hoeft in de meeste gevallen niets te betekenen.

Mocht de huid rond de neuspiercing dikker worden of de roodheid neemt toe kom dan onmiddellijk terug naar Choice om het na te laten kijken. Niettegenstaande wij enkel het zuiverste materiaal gebruiken kan het nog steeds voorkomen dat je een allergische reactie hebt op het materiaal van de piercing, of dat je lichaam de piercing afstoot. Dit is vaak op te lossen door een gouden 18 karaats piercing te nemen.

Laat je niet verleiden door een goedkope piercing te kopen, éénmaal je je allergie hebt, heb je die voor je leven! Ze kan dan wel wat afnemen als je dan terug beter materiaal neemt, maar weggaan doet het nooit meer!

Neen absoluut niet!

 1. Bij Choice zijn er bepaalde mensen speciaal opgeleid, om piercings te plaatsen! Wij weten precies waar we mee bezig zijn. Sommige piercings weigeren we zelf omdat we daar niet voor opgeleid zijn of omdat ze zelf gevaarlijk kunnen zijn. We hebben er een diploma voor, dat uitgereikt is door een erkende school.
 2. Bij ons in de piercingafdeling doen wij er alles aan om in een  hygiënische omgeving te werken en de materialen waarmee wij piercen zijn ook 100% hygiënischer dan de stopnaald waar je moeder zich vast een keer aan geprikt heeft.
 3. De piersters bij Choice ( ja … het zijn allemaal dames) weten precies waar en op welk punt de piercing het beste gezet kan worden. En dat kan je zelf onmogelijk bepalen.
 4.  Heb je geen geld om de piercing te zetten? Spaar er dan voor! Een piercing zetten kost geld, maar bedenk wel ten alle tijden, dat het wel op een veilige en hygiënische manier gebeurd. En dat als jij zelf thuis (of bij een vriendin) aan het doe-het-zelven gaat dat je er achteraf een ontsteking aan je pas zelf gezette piercing kan krijgen, hoe schoon jij het denkt gedaan te hebben.

Opgelet: eens je een allergie oploopt heb je die voor gans je leven!

Leef gezond:- genoeg slaap, een gezonde voeding, geen alcohol, drugs, geen sigaretten- want een gezonde levensstijl is belangrijk voor een snelle genezing. Een piercing heeft tijd nodig om volledig te genezen, bij de meeste mensen treedt roodheid op en komen er kleine korstjes op de piercing.

Raak je piercing enkel aan met zuivere handen, speel er niet mee en laat anderen zeker niet aan je piercing komen! In sommige gevallen kan je lichaam zelf je piercing afstoten. Onze verzorgingsprodukten zijn ontstekingsremmend, verzorgend en zonder antibiotica. Indien ze toch niet voldoende helpen, gelieve dan een arts te contacteren aub.

* Verzorg je piercing 2 maal per dag, bij voorkeur ’s morgens en ’s avonds maar vermijd oververzorging.

* Maak je piercing zuiver met “piercing clean” zodat alle onzuiverheden worden weggespoeld, beweeg je piercing zacht op en neer.

* Met “piercinggel” verzorg je het wondje voor en achteraan en doe de gel erop en beweeg je piercing zachtjes op en neer.

In begin is roodheid normaal, maar dit mag niet blijven duren. Onze verzorgingsproducten zijn algemeen ontsmettend, maar het kan zijn dat deze voor jou niet voldoende zijn.

Blijft de roodheid, dan kan dan best even naar de apotheker gaan om iets sterkers te gaan halen zoals fucidine. Dit is een antibioticum voor de huid.

Heb je een verdikking op de huid-een soort blaasje-dan is dit waarschijnlijk een keloïde. Dit is een  goedaardige verdikking van littekenweefsel, maar esthetisch niet mooi. Je kan deze keloïde  meestal wegkrijgen door een zoutoplossing te gebruiken. Deze kan je Choice juwelen of bij de apotheker verkrijgen.  De zoutoplossing doe je twee maal per dag op het blaasje, tot het blaasje kleiner wordt en weggaat. 

Opgelet dit kan maanden duren. Blijven volhouden is de boodschap.

Door reactie van je lichaam, kan er een zwelling  en kan een piercing beginnen te spannen. Wij houden hier rekening mee tijdens de piercing, en nemen langere piercings dan nodig is, maar sommige lichamen reageren erg fel en is de piercing nog te kort. Als een piercing spant kan ze niet genezen en moet er een extra lange ingestoken worden. 

Indien je piercing genezen is, is er geen roodheid meer, doet het geen pijn, is er geen vorming van etter meer en kan je je piercing goed bewegen. Pas dan kan de piercing pijnloos vervangen worden. Koop bij het vervangen van je piercing geen mindere kwaliteit, want dit kan alsnog een allergie veroorzaken. Een allergie bouw je op en heb je voor het leven.

OPGELET: laat minstens 1 jaar de piercings  in de gaatjes zitten. Zowel ’s nachts als overdag. Zo voorkom je vroegtijdig dichtgroeien.

Bij aankoop van een piercingjuweel bij Choice juwelen, assisteren wij je graag, ook bij het vervangen van de piercing.

Nog vragen?  Kom dan vrijblijvend in één van onze Choice winkels langs! Wij helpen je graag!

Voor adressen en telefoonnummers kan je terecht op de contactpagina van onze site.

Ja dat mag, maar best met je hoofd zoveel mogelijk boven water blijven. Na het zwemmen goed verzorgen en goed laten uitdrogen aan de lucht.

Ja dat mag omdat het bolletje schaduw geeft aan het wondje! Vermijd de middagzon.

Zorg wel dat je niet zweet in de buurt van je piercing. Smeer niet teveel zonnecrème, zorg dat de crème niet in je wondje geraakt.

Wij vragen schriftelijke toestemming van de ouders tot 18 jaar!

Dit toestemmingsformulier kan je hier downloaden.

Toestemmingsformulier(PDF)

Ben je jonger dan 16, dan vragen wij dat één van de ouders de jongere begeleidt.

Ja dat kan, bij Choice juwelen verkopen we doorzichtige staafjes die bijna onzichtbaar zijn als je ze draagt.

Als je piercing mooi geneest blijft er bijna geen litteken over als je ze later uitdoet.

Opgelet!

Uitgroeien ligt niet aan het piercen maar wel aan de reactie van je lichaam op de piercing en de kwaliteit van het materiaal.

Iedereen reageert anders op verschillende materialen en op verschillende piercings.

Soms aanvaardt je lichaam je piercing niet. Een algemene regel is dat hoe goedkoper het materiaal van je piercing en hoe meer ontsteking je hebt, hoe groter de kans is om uit te groeien. Gebruik daarom steeds anti-allergisch materiaal. Bij Choice juwelen vind je een ruime keuze in anti-allergische piercingjuwelen.

Als je lichaam het juweel niet aanvaardt duwt je lichaam het juweel uit je lichaam. Het velletje tussen je piercing wordt steeds kleiner en kleiner en na enige tijd kan het volledig uitvallen.

Een beetje uitgroeiing is echter normaal en hoef je je normaal geen zorgen te maken.

Titanium wordt over het algemeen beter verdragen dan chirurgisch staal of bioplast en de beste genezing is met echt goud.

Opgelet: Er zijn verschillende soorten goud titanium, staal en goud. Hoe zuiverder de materie hoe beter je piercing geneest! Hoe zuiverder het materiaal hoe duurder de piercing is.

Draag nooit te zware juwelen! 

Titanium wordt over het algemeen beter verdragen dan chirurgisch staal of bioplast en de beste genezing is met echt goud.

Opgelet: Er zijn verschillende soorten materiaal: titanium, staal en goud. Hoe zuiverder de materie hoe beter je piercing geneest! Hoe zuiverder het materiaal hoe duurder de piercing is en hoe minder de kans op ontsteking en uitgroeiing.

Bij sommige mensen groeit iedere soort piercingmateriaal uit, maar dat is gelukkig een kleine minderheid.

Goedkoper materiaal kan leiden tot een (allergische) reactie en als gevolg kan er keloid ontstaan, dit is een soort wild vlees aangroei waardoor je bijna evenveel geld uit moet geven aan zalfjes en producten om hiervan te genezen.

Bij Choice kan je kiezen uit 3 soorten materialen. Bij de meeste piercers, piercen ze enkel met chirurgisch staal. Bij ons kan je ook nog kiezen uit titanium, wit en geel goud.

Het voordeel van goud is, dat je het juweeltje later kan laten inkorten en dat goud beter is voor de genezing. Je aankoop van het juweeltje ben je dus niet kwijt.

Wij raden je aan om ons even te bellen/mailen en een afspraak te maken, zo voorkom je een eventuele nutteloze verplaatsing !

Je kan altijd zonder afspraak vrijblijvend binnenkomen voor het plaatsen van een piercing maar personen met een afspraak hebben voorrang !

Bezoek onze contactpagina voor onze gegevens en maak een afspraak.

Veelgestelde vragen navelpiercing.

Een navelpiercing kost met een speciaal anti-allergisch steriel juweeltje € 60,00.

Ben je aan veel allergisch of heb je een supergevoelige huid, kan je bij Choice juwelen ook opteren voor titanium vanaf € 70,00 of een echte wit of geel gouden 18 karaat piercing ( € 379,00). Die geneest nog veel sneller maar is wel duurder. Heb je geen geld om de piercing te zetten? Spaar er dan voor! Een piercing zetten kost geld, maar bedenk wel ten alle tijden, dat het wel op een veilige en hygiënische manier gebeurt.

Opgelet: eens je een allergie oploopt, door bv goedkopere piercing materiaal te gebruiken heb je die allergie voor gans je leven!

Wij gebruiken ook steeds wegwerpnaalden, zodanig dat er geen besmettingsgevaar is van de ene persoon op de andere!

 Link prijslijst

Veel klanten van Choice juwelen, die besloten hadden om een neuspiercing te nemen, waren erg zenuwachtig en een beetje terughoudend omdat ze bang waren dat het zetten pijn ging doen.

Het is heel normaal dat je bang bent dat het zetten pijn doet. Maar bijna al onze klantjes zeiden dat het goed meeviel.

Voor een navelpiercing gebruiken wij bij Choice, geen tangen, wat al een hele boel verlicht
Het gevoel van het zetten van de navelpiercing kan je vergelijken met het schieten van een oorbel of bloed trekken.
Het kan een beetje prikkelend aanvoelen, wanneer het naaldje erdoor heen gaat.
Maar het plezier wat je naderhand van je navelpiercing hebt, is veel groter mits je de piercing goed verzorgd om een ontsteking te voorkomen.

Bij Choice juwelen gebruiken wij ook altijd nieuwe steriele wegwerpnaaldjes, die zijn veel minder pijnlijk voor de klant en zeker ook veel veiliger.

Dit hangt van persoon tot persoon af maar gemiddeld mag je op +- 4 weken rekenen, maar best wacht je toch 3 maanden om je juweeltje te vervangen.

Na het zetten van de navelpiercing wordt er bij Choice juwelen soms  een pleister overheen gedaan, deze mag na een half uur verwijderd worden, zodat er lucht aan kan en je piercing mooi kan uitdrogen.

Als de piercing geplaatst is, geven wij je advies over hoe te verzorgen. De verzorgingsproducten kan je bij ons kopen en kosten afhankelijk van het product tussen € 5,95 en € 14,95.

Voor het reinigen en het ontsmetten adviseren wij dus een zacht ontsmettingsmiddel, daar een hard ontsmettingsmiddel zoals alcohol een gaatje binnenin wel goed ontsmet, maar iedere keer terug kapot brandt. Als je de druppeltjes wond spoeling erop gedaan heb beweeg je het staafje zachtjes op en neer, dit gedurende 4 keer. Dit zorgt er voor dat de complete piercing gereinigd wordt, en ook de wond van binnen goed schoon gehouden wordt. Daarna doe je de verzorgende crème erop en beweeg het nog eens op en neer zodat je piercing niet gaat vast zitten !

De overtollige zalf kuis je terug af zodat je gaatjes kunnen uitdrogen.

Sommige van onze klanten oververzorgen hun piercing en gebruiken te veel crème of houden ze te nat met het ontsmettingsmiddel. Je piercing geneest sneller als ze goed kan uitdrogen.

Douchen is geen probleem, let er alleen op dat je douche gel en zeep resten goed afspoelt en daarna goed laat uitdrogen. Ons advies: ga gedurende twee maanden niet in bad liggen, hierbij komt de piercing te lang in contact met zeepresten en wordt je huid er rond te week.

Na elke lichamelijke inspanning zoals bijvoorbeeld sporten moet je de navelpiercing goed schoonmaken. Dit kan je doen met de wondspoeling en crème zoals hierboven beschreven.

Eventuele korstjes kan je weghalen met een schoon wattenstaafje.

Wanneer de navelpiercing net gezet is kan deze rood zijn en er kan wat wond vocht uitkomen. Dit is een normaal verschijnsel en hoeft in de meeste gevallen niets te betekenen.

Mocht de huid rond de navelpiercing dikker worden of de roodheid neemt toe kom dan onmiddellijk terug naar Choice om het na te laten kijken. Niettegenstaande wij enkel het zuiverste materiaal gebruiken kan het nog steeds voorkomen dat je een allergische reactie hebt op het materiaal van de piercing, of dat je lichaam de piercing afstoot. Dit is vaak op te lossen door een gouden 18 karaats piercing te nemen.

Neem geen navelpiercing waar een te zware hanger aan hangt. Een navelpiercing met een te zware hanger kan irritaties vormen.

Laat je niet verleiden door een goedkope piercing te kopen, éénmaal je je allergie hebt, heb je die voor je leven! Ze kan dan wel wat afnemen als je dan terug beter materiaal neemt, maar weggaan doet het nooit meer!

Draag de eerste weken geen strakke kleding over je navelpiercing, zoals te strakke truitjes, en pas op met je broek rand. Als deze over de navelpiercing heen schuurt kan de navelpiercing geïrriteerd raken.

Proficiat! Je hebt een piercing laten plaatsen!

Je koos ervoor om dit bij Choice juwelen te laten doen. Een goede keuze, want wij staan al meer dan 30 jaar garant voor een professionele en hygiënische service.

Hieronder staan enkele belangrijke regels i.v.m. de naverzorging van je piercing.

Leef gezond:- genoeg slaap, een gezonde voeding, geen alcohol, drugs, geen sigaretten- want een gezonde levensstijl is belangrijk voor een snelle genezing. Een piercing heeft tijd nodig om volledig te genezen, bij de meeste mensen treedt roodheid op en komen er kleine korstjes op de piercing.

Raak je piercing enkel aan met zuivere handen, speel er niet mee en laat anderen zeker niet aan je piercing komen! In sommige gevallen kan je lichaam zelf je piercing afstoten. Onze verzorgingsprodukten zijn ontstekingsremmend, verzorgend en zonder antibiotica. Indien ze toch niet voldoende helpen, gelieve dan een arts te contacteren aub.

* Verzorg je piercing 2 maal per dag, bij voorkeur ’s morgens en ’s avonds maar vermijd oververzorging.

* Maak je piercing zuiver met “piercing clean” zodat alle onzuiverheden worden weggespoeld, beweeg je piercing zacht op en neer.

* Met “piercinggel” verzorg je het wondje voor en achteraan en doe de gel erop en beweeg je piercing zachtjes op en neer.

* Houd je piercing zo droog mogelijk, als je gaat zwemmen of een bad neemt, gebruik dan een waterdichte klever want vocht bevordert het uitgroeien van je piercing en de vorming van bacteriën. Vermijd shampoo etc….

* Draag geen spannende kledij.

In begin is roodheid normaal, maar dit mag niet blijven duren. Onze verzorgingsproducten zijn algemeen ontsmettend, maar het kan zijn dat deze voor jou niet voldoende zijn.

Doe zeker je piercing niet uit want het gaatje kan onmiddellijk dichtgroeien!

Blijft de roodheid, dan kan dan best even naar de apotheker gaan om iets sterkers te gaan halen zoals fucidine. Dit is een antibioticum voor de huid.

Heb je een verdikking op de huid-een soort blaasje-dan is dit waarschijnlijk een keloïde. Dit is een  goedaardige verdikking van littekenweefsel, maar esthetisch niet mooi. Je kan deze keloïde  meestal wegkrijgen door een zoutoplossing te gebruiken. Deze kan je Choice juwelen of bij de apotheker verkrijgen.  De zoutoplossing doe je twee maal per dag op het blaasje, tot het blaasje kleiner wordt en weggaat. 

Opgelet dit kan maanden duren. Blijven volhouden is de boodschap.

Door reactie van je lichaam, kan er een zwelling  en kan een piercing beginnen te spannen. Wij houden hier rekening mee tijdens de piercing, en nemen langere piercings dan nodig is, maar sommige lichamen reageren erg fel en is de piercing nog te kort. Als een piercing spant kan ze niet genezen en moet er een extra lange ingestoken worden.

Opgelet: een piercing kan na een tijdje schuin groeien, hou dit in het oog. Dit kan verscheidene oorzaken hebben, lengte, afstoting etc…Als je piercing schuin groeit, moet je waarschijnlijk een andere aangepaste piercing insteken, raadpleeg ons hierover!

Heb je twijfels, dan kan je best even langs komen in de winkel of een arts raadplegen.

Indien je piercing genezen is, is er geen roodheid meer, doet het geen pijn, is er geen vorming van etter meer en kan je je piercing goed bewegen. Pas dan kan de piercing pijnloos vervangen worden. Koop bij het vervangen van je piercing geen mindere kwaliteit, want dit kan alsnog een allergie veroorzaken. Een allergie bouw je op en heb je voor het leven.

OPGELET: laat minstens 1 jaar de piercings  in de gaatjes zitten. Zowel ’s nachts als overdag. Zo voorkom je vroegtijdig dichtgroeien.

Bij aankoop van een piercingjuweel bij Choice juwelen, assisteren wij je graag, ook bij het vervangen van de piercing.

Nog vragen?  Kom dan vrijblijvend in één van onze Choice winkels langs! Wij helpen je graag!

Voor adressen en telefoonnummers kan je terecht op de contactpagina van onze site.

Neen absoluut niet!

 1. Bij Choice zijn er bepaalde mensen speciaal opgeleid, om piercings te plaatsen! Wij weten precies waar we mee bezig zijn. Sommige piercings weigeren we zelf omdat we daar niet voor opgeleid zijn of omdat ze zelf gevaarlijk kunnen zijn. We hebben er een diploma voor, dat uitgereikt is door een erkende school.
 2. Bij ons in de piercingafdeling doen wij er alles aan om in een  hygiënische omgeving te werken en de materialen waarmee wij piercen zijn ook 100% hygiënischer dan de stopnaald waar je moeder zich vast een keer aan geprikt heeft.
 3. De piersters bij Choice ( ja … het zijn allemaal dames) weten precies waar en op welk punt de piercing het beste gezet kan worden. En dat kan je zelf onmogelijk bepalen.
 4.  Heb je geen geld om de piercing te zetten? Spaar er dan voor! Een piercing zetten kost geld, maar bedenk wel ten alle tijden, dat het wel op een veilige en hygiënische manier gebeurd. En dat als jij zelf thuis (of bij een vriendin) aan het doe-het-zelven gaat dat je er achteraf een ontsteking aan je pas zelf gezette piercing kan krijgen, hoe schoon jij het denkt gedaan te hebben.

Opgelet: eens je een allergie oploopt heb je die voor gans je leven!

Ja dat mag, maar best gebruik je tijdens het zwemmen een waterdichte pleister.  Na het zwemmen zeker terug verwijderen, zodanig dat je piercing terug kan uitdrogen aan de lucht.

Ja dat mag omdat het bolletje schaduw geeft aan het wondje! Vermijd de middagzon.

Zorg wel dat je niet zweet in de buurt van je piercing. Smeer niet teveel zonnecrème, zorg dat de crème niet in je wondje geraakt.

Wij vragen schriftelijke toestemming van de ouders tot 18 jaar!

Dit toestemmingsformulier kan je hier downloaden.

Toestemmingsformulier(PDF)

Ben je jonger dan 16, dan vragen wij dat één van de ouders de jongere begeleidt.

Ja dat kan, bij Choice juwelen verkopen we doorzichtige staafjes die bijna onzichtbaar zijn als je ze draagt.

Als je piercing mooi geneest blijft er bijna geen litteken over als je ze later uitdoet.

Ja dat kan, bij Choice juwelen verkopen ze extra lange flexibele piercings.

Opgelet!

Uitgroeien ligt niet aan het piercen maar wel aan de reactie van je lichaam op de piercing en de kwaliteit van het materiaal.

Iedereen reageert anders op verschillende materialen en op verschillende piercings.

Soms aanvaardt je lichaam je piercing niet. Een algemene regel is dat hoe goedkoper het materiaal van je piercing en hoe meer ontsteking je hebt, hoe groter de kans is om uit te groeien. Gebruik daarom steeds anti-allergisch materiaal. Bij Choice juwelen vind je een ruime keuze in anti-allergische piercingjuwelen.

Als je lichaam het juweel niet aanvaardt duwt je lichaam het juweel uit je lichaam. Het velletje tussen je piercing wordt steeds kleiner en kleiner en na enige tijd kan het volledig uitvallen.

Een beetje uitgroeiing is echter normaal en hoef je je normaal geen zorgen te maken.

Titanium wordt over het algemeen beter verdragen dan chirurgisch staal of bioplast en de beste genezing is met echt goud.

Opgelet: Er zijn verschillende soorten goud titanium, staal en goud. Hoe zuiverder de materie hoe beter je piercing geneest! Hoe zuiverder het materiaal hoe duurder de piercing is.

Draag nooit te zware juwelen! 

Titanium wordt over het algemeen beter verdragen dan chirurgisch staal of bioplast en de beste genezing is met echt goud.

Opgelet: Er zijn verschillende soorten materiaal: titanium, staal en goud. Hoe zuiverder de materie hoe beter je piercing geneest! Hoe zuiverder het materiaal hoe duurder de piercing is en hoe minder de kans op ontsteking en uitgroeiing.

Bij sommige mensen groeit iedere soort piercingmateriaal uit, maar dat is gelukkig een kleine minderheid.

Goedkoper materiaal kan leiden tot een (allergische) reactie en als gevolg kan er keloid ontstaan, dit is een soort wild vlees aangroei waardoor je bijna evenveel geld uit moet geven aan zalfjes en producten om hiervan te genezen.

Bij Choice kan je kiezen uit 3 soorten materialen. Bij de meeste piercers, piercen ze enkel met chirurgisch staal. Bij ons kan je ook nog kiezen uit titanium, wit en geel goud.

Het voordeel van goud is, dat je het juweeltje later kan laten inkorten en dat goud beter is voor de genezing. Je aankoop van het juweeltje ben je dus niet kwijt.

Wij raden je aan om ons even te bellen/mailen en een afspraak te maken, zo voorkom je een eventuele nutteloze verplaatsing !

Je kan altijd zonder afspraak vrijblijvend binnenkomen voor het plaatsen van een piercing maar personen met een afspraak hebben voorrang !

Bezoek onze contactpagina voor onze gegevens en maak een afspraak.

Veelgestelde vragen superficial – surface – anker piercing.

Een ankerpiercing bestaat uit 2 delen, nl. het onderhuids en bovenhuids-gedeelte. Het gedeelte boven de huid kan je wisselen, het onderhuids gedeelte zit vergroeid met je eigen weefsel.

Bij Choice juwelen wordt een ankerpiercing ook met een naaldje ingebracht en niet met een biopsiepen. Omdat deze manier van piercen sneller geneest en minder pijnlijk is voor de klant.

Deze worden uitsluitend geplaatst in zuiver titanium zodat je zonder problemen een MRI-scan kan laten doen. Titanium is niet magnetisch en is ‘MRI safe’.

Een surface is een andere benaming voor een barbel met  opstaande stukjes, deze soort piercing kan op heel veel plaatsen van het lichaam geplaatst worden.

Een surfacepiercing kost met een speciaal titanium juweeltje vanaf 65,00 €. Omdat dit soort juwelen snel uitgroeit, plaatsen wij enkel maar titanium juwelen en geen goedkopere versies, waarbij de afstoting nog veel sneller gebeurt.

Ben je aan veel allergisch of heb je een supergevoelige huid, kan je bij Choice juwelen ook opteren voor een echte wit of geel gouden 18 karaat piercing. Opgelet: enkel op bestelling. Die geneest nog veel sneller maar is wel duurder. Heb je geen geld om de piercing te zetten? Spaar er dan voor! Een piercing zetten kost geld, maar bedenk wel ten alle tijden, dat het wel op een veilige en hygiënische manier gebeurt.

Opgelet: eens je een allergie oploopt, door bv goedkopere piercing materiaal te gebruiken heb je die allergie voor gans je leven!

Wij gebruiken ook steeds wegwerpnaalden, zodanig dat er geen besmettingsgevaar is van de ene persoon op de andere!

 Link prijslijst

Veel klanten van Choice juwelen, die besloten hadden om een surfacepiercing of piercing met openstaande stukjes te nemen, waren erg zenuwachtig en een beetje terughoudend omdat ze bang waren dat het zetten pijn ging doen.

Het is heel normaal dat je bang bent dat het zetten pijn doet. Maar bijna al onze klantjes zeiden dat het goed meeviel.

Voor een surfacepiercing gebruiken wij bij Choice, geen tangen, wat al een hele boel verlicht
Het gevoel van het zetten van de surfacepiercing kan je vergelijken met het schieten van een oorbel of bloed trekken.
Het kan een beetje prikkelend aanvoelen, wanneer het naaldje erdoor heen gaat.
Maar het plezier wat je naderhand van je piercing hebt, is veel groter mits je de piercing goed verzorgd om een ontsteking te voorkomen.

Bij Choice juwelen gebruiken wij ook altijd nieuwe steriele wegwerpnaaldjes, die zijn veel minder pijnlijk voor de klant en zeker ook veel veiliger.

Dit hangt van persoon tot persoon af maar gemiddeld mag je op +- 4 weken rekenen, maar best wacht je toch 3 maanden om je juweeltje te vervangen.

Na het zetten van de surfacepiercing wordt er bij Choice juwelen soms  een pleister overheen gedaan, deze mag na een half uur verwijderd worden, zodat er lucht aan kan en je piercing mooi kan uitdrogen.

Als de piercing geplaatst is, geven wij je advies over hoe te verzorgen. De verzorgingsproducten kan je bij ons kopen en kosten afhankelijk van het product tussen € 5,95 en € 14,95.

Voor het reinigen en het ontsmetten adviseren wij dus een zacht ontsmettingsmiddel, daar een hard ontsmettingsmiddel zoals alcohol een gaatje binnenin wel goed ontsmet, maar iedere keer terug kapot brandt. Als je de druppeltjes wond spoeling erop gedaan heb beweeg je het staafje zachtjes op en neer, dit gedurende 4 keer. Dit zorgt er voor dat de complete piercing gereinigd wordt, en ook de wond van binnen goed schoon gehouden wordt. Daarna doe je de verzorgende crème erop en beweeg het nog eens op en neer zodat je piercing niet gaat vast zitten! De overtollige zalf kuis je terug af zodat je gaatjes kunnen uitdrogen.

Opgelet: een ANKERPIERCING NOOIT BEWEGEN! Dit kan de afstoting van de piercing versnellen.

Sommige van onze klanten oververzorgen hun piercing en gebruiken te veel crème of houden ze te nat met het ontsmettingsmiddel. Je piercing geneest sneller als ze goed kan uitdrogen.

Douchen is geen probleem, let er alleen op dat je douche gel en zeep resten goed afspoelt en daarna goed laat uitdrogen. Ons advies: ga gedurende twee maanden niet in bad liggen, hierbij komt de piercing te lang in contact met zeepresten en wordt je huid er rond te week.

Na elke lichamelijke inspanning zoals bijvoorbeeld sporten moet je de surfacepiercing goed schoonmaken. Dit kan je doen met de wondspoeling en crème zoals hierboven beschreven. Eventuele korstjes kan je weghalen met een schoon wattenstaafje.

Wanneer de surfacepiercing net gezet is kan deze rood zijn en er kan wat wond vocht uitkomen. Dit is een normaal verschijnsel en hoeft in de meeste gevallen niets te betekenen.

Mocht de huid rond de piercing dikker worden of de roodheid neemt toe kom dan onmiddellijk terug naar Choice om het na te laten kijken. Niettegenstaande wij enkel het zuiverste materiaal gebruiken kan het nog steeds voorkomen dat je een allergische reactie hebt op het materiaal van de piercing, of dat je lichaam de piercing afstoot. Dit is vaak op te lossen door een gouden 18 karaats piercing te nemen.

Laat je niet verleiden door een goedkope piercing te kopen, éénmaal je je allergie hebt, heb je die voor je leven! Ze kan dan wel wat afnemen als je dan terug beter materiaal neemt, maar weggaan doet het nooit meer!

Draag de eerste weken geen strakke kleding over je surfacepiercing, zoals te strakke truitjes, en pas op met je broek rand. Als deze over de navelpiercing heen schuurt kan de navelpiercing geïrriteerd raken.

Leef gezond:- genoeg slaap, een gezonde voeding, geen alcohol, drugs, geen sigaretten- want een gezonde levensstijl is belangrijk voor een snelle genezing. Een piercing heeft tijd nodig om volledig te genezen, bij de meeste mensen treedt roodheid op en komen er kleine korstjes op de piercing.

Raak je piercing enkel aan met zuivere handen, speel er niet mee en laat anderen zeker niet aan je piercing komen! In sommige gevallen kan je lichaam zelf je piercing afstoten. Onze verzorgingsprodukten zijn ontstekingsremmend, verzorgend en zonder antibiotica. Indien ze toch niet voldoende helpen, gelieve dan een arts te contacteren aub.

Opgelet: een ANKERPIERCING NOOIT BEWEGEN! Dit kan de afstoting van de piercing versnellen.

* Verzorg je piercing 2 maal per dag, bij voorkeur ’s morgens en ’s avonds maar vermijd oververzorging.

* Maak je piercing zuiver met “piercing clean” zodat alle onzuiverheden worden weggespoeld, beweeg je piercing zacht op en neer.

* Met “piercinggel” verzorg je het wondje voor en achteraan en doe de gel erop en beweeg je piercing zachtjes op en neer.

* Houd je piercing zo droog mogelijk, als je gaat zwemmen of een bad neemt, gebruik dan een waterdichte klever want vocht bevordert het uitgroeien van je piercing en de vorming van bacteriën. Vermijd shampoo etc….

* Draag geen spannende kledij.

In begin is roodheid normaal, maar dit mag niet blijven duren. Onze verzorgingsproducten zijn algemeen ontsmettend, maar het kan zijn dat deze voor jou niet voldoende zijn.

Doe zeker je piercing niet uit want het gaatje kan onmiddellijk dichtgroeien!

Blijft de roodheid, dan kan dan best even naar de apotheker gaan om iets sterkers te gaan halen zoals fucidine. Dit is een antibioticum voor de huid.

Heb je een verdikking op de huid-een soort blaasje-dan is dit waarschijnlijk een keloïde. Dit is een  goedaardige verdikking van littekenweefsel, maar esthetisch niet mooi. Je kan deze keloïde  meestal wegkrijgen door een zoutoplossing te gebruiken. Deze kan je Choice juwelen of bij de apotheker verkrijgen.  De zoutoplossing doe je twee maal per dag op het blaasje, tot het blaasje kleiner wordt en weggaat. 

Opgelet dit kan maanden duren. Blijven volhouden is de boodschap.

Heb je twijfels, dan kan je best even langs komen in de winkel of een arts raadplegen.

Indien je piercing genezen is, is er geen roodheid meer, doet het geen pijn, is er geen vorming van etter meer en kan je je piercing goed bewegen. Pas dan kan de piercing pijnloos vervangen worden. Koop bij het vervangen van je piercing geen mindere kwaliteit, want dit kan alsnog een allergie veroorzaken. Een allergie bouw je op en heb je voor het leven.

OPGELET: laat minstens 1 jaar de piercings  in de gaatjes zitten. Zowel ’s nachts als overdag. Zo voorkom je vroegtijdig dichtgroeien.

Bij aankoop van een piercingjuweel bij Choice juwelen, assisteren wij je graag, ook bij het vervangen van de piercing.

Nog vragen?  Kom dan vrijblijvend in één van onze Choice winkels langs! Wij helpen je graag!

Voor adressen en telefoonnummers kan je terecht op de contactpagina van onze site.

Neen absoluut niet!

 1. Bij Choice zijn er bepaalde mensen speciaal opgeleid, om piercings te plaatsen! Wij weten precies waar we mee bezig zijn. Sommige piercings weigeren we zelf omdat we daar niet voor opgeleid zijn of omdat ze zelf gevaarlijk kunnen zijn. We hebben er een diploma voor, dat uitgereikt is door een erkende school.
 2. Bij ons in de piercingafdeling doen wij er alles aan om in een  hygiënische omgeving te werken en de materialen waarmee wij piercen zijn ook 100% hygiënischer dan de stopnaald waar je moeder zich vast een keer aan geprikt heeft.
 3. De piersters bij Choice ( ja … het zijn allemaal dames) weten precies waar en op welk punt de piercing het beste gezet kan worden. En dat kan je zelf onmogelijk bepalen.
 4.  Heb je geen geld om de piercing te zetten? Spaar er dan voor! Een piercing zetten kost geld, maar bedenk wel ten alle tijden, dat het wel op een veilige en hygiënische manier gebeurd. En dat als jij zelf thuis (of bij een vriendin) aan het doe-het-zelven gaat dat je er achteraf een ontsteking aan je pas zelf gezette piercing kan krijgen, hoe schoon jij het denkt gedaan te hebben.

Opgelet: eens je een allergie oploopt heb je die voor gans je leven!

Ja dat mag, maar best gebruik je tijdens het zwemmen een waterdichte pleister.  Na het zwemmen zeker terug verwijderen, zodanig dat je piercing terug kan uitdrogen aan de lucht.

Ja dat mag omdat het bolletje schaduw geeft aan het wondje! Vermijd de middagzon.

Zorg wel dat je niet zweet in de buurt van je piercing. Smeer niet teveel zonnecrème, zorg dat de crème niet in je wondje geraakt.

Als je piercing niet mooi geneest of uitgroeit, blijft er een litteken over.

Als een superficial of surface mooi geneest, blijft er bijna geen litteken over als je ze later uitdoet.

Ankerpiercings kan je niet zelf verwijderen, zij moeten door een huisarts of dermatoloog verwijderd worden.

Opgelet!

Uitgroeien ligt niet aan het piercen maar wel aan de reactie van je lichaam op de piercing en de kwaliteit van het materiaal.

Iedereen reageert anders op verschillende materialen en op verschillende piercings.

Soms aanvaardt je lichaam je piercing niet. Een algemene regel is dat hoe goedkoper het materiaal van je piercing en hoe meer ontsteking je hebt, hoe groter de kans is om uit te groeien. Gebruik daarom steeds anti-allergisch materiaal. Bij Choice juwelen vind je een ruime keuze in anti-allergische piercingjuwelen.

Als je lichaam het juweel niet aanvaardt duwt je lichaam het juweel uit je lichaam. Het velletje tussen je piercing wordt steeds kleiner en kleiner en na enige tijd kan het volledig uitvallen.

Een beetje uitgroeiing is echter normaal en hoef je je normaal geen zorgen te maken.

Titanium wordt over het algemeen beter verdragen dan chirurgisch staal of bioplast en de beste genezing is met echt goud.

Opgelet: Er zijn verschillende soorten goud titanium, staal en goud. Hoe zuiverder de materie hoe beter je piercing geneest! Hoe zuiverder het materiaal hoe duurder de piercing is.

Draag nooit te zware juwelen! 

Titanium wordt over het algemeen beter verdragen dan chirurgisch staal of bioplast en de beste genezing is met echt goud.

Opgelet: Er zijn verschillende soorten materiaal: titanium, staal en goud. Hoe zuiverder de materie hoe beter je piercing geneest! Hoe zuiverder het materiaal hoe duurder de piercing is en hoe minder de kans op ontsteking en uitgroeiing.

Bij sommige mensen groeit iedere soort piercingmateriaal uit, maar dat is gelukkig een kleine minderheid.

Wij vragen schriftelijke toestemming van de ouders tot 18 jaar!

Dit toestemmingsformulier kan je hier downloaden.

Toestemmingsformulier(PDF)

Ben je jonger dan 16, dan vragen wij dat één van de ouders de jongere begeleidt.

Wij raden je aan om ons even te bellen/mailen en een afspraak te maken, zo voorkom je een eventuele nutteloze verplaatsing !

Je kan altijd zonder afspraak vrijblijvend binnenkomen voor het plaatsen van een piercing maar personen met een afspraak hebben voorrang !

Bezoek onze contactpagina voor onze gegevens en maak een afspraak.

Veelgestelde vragen stretchers, tunnels of plugs.

Een stretch of stretcher, is een juweeltje om het gaatje in je oorlel te rekken.

Een tunnel is een juweeltje om in je reeds vergroot oorgaatje te steken. Een tunnel is met open afdekplaatjes, je kan dus door je oor door kijken, net als doorheen een tunnel.

Een plug is ook een juweeltje om in je reeds vergroot oorgaatje te steken. Een plug heeft gesloten afdekplaatjes. Je kan dus niet door je oor doorkijken.

Een stretch, stretcher, tunnel of plug, kan je in principe zelf plaatsen.

Bij Choice juwelen kan je hiervoor opreksetjes komen kopen. Ga voorzichtig te werk, maximaal 2 mm per 6 weken oprekken. Steeds erg hygiënisch te werk gaan! Je kan het gaatje ook een beetje insmeren met vaseline of andere olie om het beter te laten glijden.

Ga zeer langzaam te werk en rek niet in één keer op.

Een stretch, stretcher, tunnel of plug kan je tot zeer grote maten krijgen.

Je moet er zeker voor zorgen dan je niet te snel stretcht en altijd zorgen dat er tussen de buitenste rand van je stretcher en de rand van je oorlel +- 3 mm vrij blijft.

De meest gedragen stretchen zijn 6 en 8 mm.

Tot 6 mm kan het gaatje terug dichtgroeien en blijven er bij goede genezing geen littekens over.

Een stretch, stretcher, tunnel of plug, kan je in verschillende materialen krijgen. 

Natuurlijke materialen zoals hout en hoorn geven minder vieze geurtjes. 

Chirurgisch staal, titanium of glas kunnen beter gereinigd worden.

Een fake plug is een namaak of nep stretch, het lijkt alsof je een groter gat hebt in je oor dan je normaal klein fijn openingetje.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies